Πέμπτη 29 Μάρτη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Σε Πυροσβεστικούς Σταθμούς της Κεντρικής Μακεδονίας

Περιοδείες σε Πυροσβεστικούς Σταθμούς και Πυροσβεστικά Κλιμάκια της Κεντρικής Μακεδονίας πραγματοποιεί τον τελευταίο μήνα κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Μιχάλη Μιχαήλ, απόστρατο ανθυποπυραγό του ΠΣ και μέλος της Επιτροπής του Κόμματος για τις Ενοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας.

Μέχρι στιγμής πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις στους 1ο, 2ο, 3ο και 4ο Πυροσβεστικούς Σταθμούς Θεσσαλονίκης, στην ΠΥ Σερρών και το ΠΚ Νιγρίτας, όπου το κλιμάκιο του ΚΚΕ συζήτησε με τις διοικήσεις και με τους εργαζόμενους.

Τα στελέχη του ΚΚΕ ανέδειξαν την προσφορά των πυροσβεστών παρά τις ελλείψεις σε εξοπλισμούς και μέσα προστασίας, λόγω των μεγάλων περικοπών στους προϋπολογισμούς των τελευταίων χρόνων σε ό,τι αφορά την Πυροσβεστική Υπηρεσία. Ταυτόχρονα, επισήμαναν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και ανέδειξαν τις παρεμβάσεις του Κόμματος μέσα και έξω από τη Βουλή για να αντιμετωπιστούν. Ιδιαίτερα απασχόλησαν το νέο, άδικο και αντιδραστικό μισθολόγιο, το Ασφαλιστικό, η καταλήστευση των αποθεματικών των επικουρικών ταμείων των ένστολων, οι επιχειρούμενες αλλαγές στο χρόνο εργασίας, η περαιτέρω αντιδραστική διαμόρφωση του κανονισμού μεταθέσεων κ.λπ.

Η αντιπροσωπεία του Κόμματος επισήμανε επίσης τους κινδύνους για το λαό από την εμπλοκή της χώρας με ευθύνη και της σημερινής κυβέρνησης στους γεωστρατηγικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και κάλεσε τους πυροσβέστες να αξιοποιήσουν την πείρα τους, να παλέψουν μαζί με τους κομμουνιστές, μαζί με την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα για την ικανοποίηση των αναγκών τους.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ