Πέμπτη 29 Μάρτη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ
Αξιοποιείται ως μοχλός διεργασιών στο πολιτικό σκηνικό

Την πρόθεση της κυβέρνησης να εκμεταλλευτεί τη διαδικασία αναθεώρησης του Συντάγματος - διαδικασία που αφορά έτσι κι αλλιώς τη «θωράκιση» του αστικού κράτους για την αντιλαϊκή επίθεση που βρίσκεται μπροστά - για να επιταχύνει διεργασίες στο αστικό πολιτικό σύστημα επιβεβαίωσαν και οι χτεσινές δηλώσεις στελεχών της, με επίκεντρο την πρόταση της Φώφης Γεννηματά και την απάντηση που της έδωσε ο πρωθυπουργός.

Μιλώντας στην ΕΡΤ3 ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δ. Τζανακόπουλος, δήλωσε πως «η πρόταση της κυρίας Γεννηματά, αν και καθυστερημένη, είναι απολύτως καλοδεχούμενη και ο πρωθυπουργός απάντησε ότι είναι καλοδεχούμενη, θα συζητηθεί και μεταξύ τους εφόσον το επιλέξουν, αλλά και στο πλαίσιο της κοινοβουλευτικής διαδικασίας».

Πρόσθεσε, ωστόσο, πως πρέπει να εκκινήσει μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος, εξηγώντας ότι «δεν είναι αυτή τη στιγμή η κατάλληλη συγκυρία, έχοντας μπροστά μας την 4η αξιολόγηση και τις διαπραγματεύσεις για το μεταμνημονιακό καθεστώς». Τόνισε ότι «ωστόσο μέχρι τότε, μας δίνεται μια πολύ καλή δυνατότητα να προχωρήσουμε τη συζήτηση με τις πολιτικές δυνάμεις», συμπληρώνοντας ότι πάντως «δεν μιλάμε για μια τεχνοκρατική θεώρηση, για μια πολιτικά ουδέτερη πρόταση».

Ανοιχτός σε συνεργασία με το Κίνημα Αλλαγής εμφανίστηκε ο υπουργός Εσωτερικών, Π. Σκουρλέτης. Μιλώντας στο «Ραδιόφωνο 24/7» υποστήριξε πως ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να συζητά με όμορους πολιτικά χώρους, αναζητώντας προϋποθέσεις για «μόνιμες συνεργασίες, χωρίς σκοπιμότητες», αλλά χαρακτήρισε «βαρίδια του παρελθόντος» τους Ευ. Βενιζέλο και Α. Λοβέρδο, που αντιτίθενται στην κίνηση της Φ. Γεννηματά να απευθύνει την πρόταση συνταγματικής αναθεώρησης και προς τον ΣΥΡΙΖΑ.

Οσον αφορά την επιστολή της Φώφης Γεννηματά στα κόμματα για την αναθεώρηση του Συντάγματος, τη χαρακτήρισε θετική εξέλιξη, ενώ ερωτηθείς για τη συνεργασία με τους ΑΝΕΛ δήλωσε ότι «ολοκληρώνεται με την προκήρυξη των εκλογών».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Διεργασιών συνέχεια στο αστικό πολιτικό σύστημα(11/4/2018)
Συνεχίζει να «ανακατεύει» το πολιτικό σκηνικό(3/4/2018)
Συνεχίζονται οι διεργασίες εντός κι εκτός(17/2/2017)
Συγκλίσεις πάνω σε αντιδραστικές αλλαγές(3/4/2016)
Συγκλίσεις με γνώμονα τις σύγχρονες ανάγκες του κεφαλαίου(29/3/2016)
Απαράδεκτες οι κυβερνητικές προτάσεις(3/2/2001)

Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org