Πέμπτη 29 Μάρτη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΚΗ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ
Αναγνώστηκαν έγγραφα για το οπλοστάσιο των χρυσαυγιτών

Ολοκληρώθηκε χτες, στη δίκη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, η ανάγνωση των εγγράφων από τις εκθέσεις έρευνας και κατασχέσεων στα σπίτια των χρυσαυγιτών. Εκτός των πολλών κινητών τηλεφώνων (20!) που βρέθηκαν στο σπίτι του χρυσαυγίτη Τσακανίκα, των καρτών sim και των εξωτερικών καρτών ψηφιακών δεδομένων, αναγνώστηκε έγγραφο για το οπλοστάσιο που βρέθηκε στα διάφορα σπίτια των χρυσαυγιτών.

Αξίζει να αναφερθεί ενδεικτικά το τι κατασχέθηκε από το σπίτι της κατηγορούμενης Βενετίας Πόπορη, που υπηρετούσε στη Διεύθυνση Ασφάλειας του Πειραιά και ήταν από τους αστυνομικούς που έδιναν πληροφορίες στη ναζιστική εγκληματική οργάνωση. Βρέθηκαν «επιμελώς κρυμμένα», εκτός του υπηρεσιακού της πιστολιού με τον γεμιστήρα, ράβδοι μεταλλικές και πλαστικές, πιστόλια και πυρομαχικά, κάλυκες πυροβόλου όπλου, διάφορα φυσίγγια, μαχαίρια - χατζάρες με μεταλλικές λεπίδες (π.χ. 22,5 εκατ. και 28,5 εκατ.), πτυσσόμενα μαχαίρια, μαχαίρια «πεταλούδες», σιδερογροθιές, taser, κροτίδες - δυναμιτάκια, καπνογόνα, φωτοβολίδες κ.λπ. Να θυμίσουμε ότι σύμφωνα με τα στοιχεία από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, η ανθυπαστυνόμος το βράδυ της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα είχε δύο τηλεφωνικές συνομιλίες με τον χρυσαυγίτη Λέοντα Τσαλίκη. Η πρώτη έγινε μία ώρα πριν τη δολοφονία του Φύσσα και η δεύτερη μετά. Τις επόμενες μέρες μίλησε με τον Δήμου και μεταξύ άλλων τον συμβούλεψε να παραμείνει εκτός Αθηνών για να μη συλληφθεί...

Επίσης, στο σπίτι του Ιωάννη Αγγου βρέθηκαν μαχαίρια μήκους 22 εκατ. και 13,5 εκατ., με λάμες 9,5 εκατ. και 7,5 εκατ. αντίστοιχα. Στο σπίτι του Θεοδώρου Στέφα κατασχέθηκαν μεταλλικές λάμες που έχουν τροποποιηθεί για να γίνουν αιχμηρές, μαχαίρια και μεταλλικά αντικείμενα σε σχήμα αστεριού με τέσσερις αιχμηρές άκρες. Τέλος, στο σπίτι του Γ. Τσακανίκα βρέθηκαν γεμιστήρες.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ