Πέμπτη 29 Μάρτη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Νέα συνάντηση Μητσοτάκη - Πάιατ

Με τον Κυρ. Μητσοτάκη συναντήθηκε, χτες, για τρίτη φορά μέσα σε περίπου δύο μήνες, ο Αμερικανός πρέσβης, Τζ. Πάιατ, προκειμένου να συζητήσουν «διμερή θέματα», καθώς «τρέχουν» μια σειρά από ζητήματα, όπως η παροχή επιπλέον «διευκολύνσεων» στους Αμερικανούς, με βάσεις και μέσα, στην υλοποίηση στρατιωτικών αποστολών και επιχειρήσεών τους στα Βαλκάνια και τη Μέση Ανατολή, οι προσπάθειες «διευθετήσεων» με Τουρκία, ΠΓΔΜ και Αλβανία κ.ο.κ.

Επισήμως, στη συνάντηση, ο Κυρ. Μητσοτάκης επανέλαβε προς τον πρέσβη «την ανάγκη η Τουρκία να προχωρήσει άμεσα στην απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, που κρατούνται στις τουρκικές φυλακές».

Εξάλλου, σε συνέχεια και του προηγούμενου ταξιδιού στις ΗΠΑ, στην Ουάσιγκτον βρίσκεται από χτες ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ, Γ. Κουμουτσάκος. Προγραμματίζεται να απευθύνει ομιλία στο Πανεπιστήμιο Harvard, να έχει σειρά συναντήσεων με Αμερικανούς αξιωματούχους αρμόδιους για θέματα εξωτερικής πολιτικής και ασφάλειας στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ και στο National Security Council καθώς και με ακαδημαϊκούς. «Κεντρικά θέματα των επαφών του θα είναι οι εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή, η αντιμετώπιση κοινών προκλήσεων ασφαλείας και εξωτερικής πολιτικής και η εμβάθυνση των ελληνοαμερικανικών σχέσεων», αναφέρεται από πλευράς ΝΔ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ