Τρίτη 23 Γενάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Εγκαινιάστηκαν τα νέα ιδιόκτητα γραφεία της ΚΟ Ξάνθης του ΚΚΕ

Σε μια «ζεστή» πολιτική εκδήλωση εγκαινιάστηκαν τα νέα ιδιόκτητα γραφεία της Κομματικής Οργάνωσης Ξάνθης του ΚΚΕ, το πρωί της Κυριακής 21 Γενάρη.

Τα νέα ιδιόκτητα γραφεία του ΚΚΕ στην Ξάνθη αποτελούν οικονομική προσφορά συντρόφου. Ανακαινίστηκαν με εθελοντική δουλειά, που έγινε με μεράκι και στηρίχτηκε στην τεχνογνωσία συντρόφων και φίλων του Κόμματος.

Τη μέρα των εγκαινίων, ο χώρος ήταν στολισμένος με ταμπλό που απεικόνιζαν σημαντικές στιγμές του ΚΚΕ και του ταξικού εργατικού κινήματος στην Ξάνθη κατά τον Μεσοπόλεμο, δηλώνοντας την άρρηκτη σχέση του Κόμματος με την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα της μειονότητας διαχρονικά, καθώς και στιγμιότυπα από τη σύγχρονη δράση του Κόμματος και του ταξικού εργατικού κινήματος.

Την εκδήλωση άνοιξε εκ μέρους της ΤΕ Ξάνθης του ΚΚΕ ο Κώστας Βογιατζής, ενώ χαιρέτισαν εκ μέρους του ΤΣ Ξάνθης της ΚΝΕ η Μαρία Χριστοδουλέα και εκ μέρους της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ ο Μπάμπης Φωτιάδης.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος, ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε ότι η ενιαία πολιτική του κεφαλαίου, των κομμάτων και των κυβερνήσεών του πρέπει να βρει μπροστά της την εξίσου ενιαία απάντηση του εργατικού - λαϊκού κινήματος, με ανασύνταξή του και Κοινωνική Συμμαχία. «Οι αγώνες με αντιμονοπωλιακό - αντικαπιταλιστικό περιεχόμενο, η ταξική σύγκρουση για την ανατροπή του συστήματος, είναι ζήτημα του σήμερα και όχι του απώτερου μέλλοντος. Γι' αυτό η ενίσχυση του ΚΚΕ, όχι μόνο στις εκλογές, αλλά με γερές Οργανώσεις στους χώρους δουλειάς, στα πανεπιστήμια, στις γειτονιές, είναι το λαϊκό "προαπαιτούμενο", ζήτημα πρώτης γραμμής και ανάγκης για το λαό. Η μάχη των κομμουνιστών για την ενίσχυση του Κόμματος είναι η καλύτερη τιμή που θα αποδώσουν στην 100ή επέτειο ίδρυσης του κόμματός τους, του ΚΚΕ».

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την απονομή της σημαίας της ΕΠ Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης στην ΤΕ Ξάνθης, για την πρωτιά της στην άμιλλα της Περιοχής στην πρόσφατη Οικονομική Εξόρμηση.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ