Πέμπτη 11 Γενάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΒΟΥΛΗ
«Κρίκος» για τα επόμενα

Το πολυνομοσχέδιο - φωτιά, παρά τα κυβερνητικά ψέματα, κάθε άλλο παρά αποτελεί «το τέλος των θυσιών» του λαού. Αντίθετα, αποτελεί έναν ακόμα «βαρύ» κρίκο στην ατελείωτη αλυσίδα των μέτρων που έρχονται να υπηρετήσουν τη στρατηγική για την ανάκαμψη του κεφαλαίου.

Αμεσο επόμενο βήμα σε αυτήν την κατεύθυνση είναι η κατάθεση τροπολογίας για την έναρξη των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και για τις ληξιπρόθεσμες «οφειλές» λαϊκών νοικοκυριών προς τον φοροεισπρακτικό μηχανισμό αλλά και τις εισφορές αυτοαπασχολούμενων προς τα ασφαλιστικά ταμεία. Την ίδια ώρα, στα σκαριά βρίσκεται και η νομοθετική ρύθμιση αναφορικά με τη πώληση των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ, που αναμένεται να κατατεθεί στη συνέχεια σε διαφορετικό νομοσχέδιο, ενώ παράλληλα θα «τρέχουν» και οι δεκάδες εφαρμοστικές - «διευκρινιστικές» υπουργικές αποφάσεις, αναφορικά με διατάξεις του πολυνομοσχεδίου.

Σε αυτό το φόντο, σήμερα, Πέμπτη, συνεδριάζει η Ομάδα Εργασίας του Γιούρογκρουπ. Τη σκυτάλη παραλαμβάνει στη συνέχεια το Γιούρογκρουπ, που αναμένεται να επικυρώσει την επικαιροποιημένη αντιλαϊκή συμφωνία στο πλαίσιο της συνεδρίασης στις 22 Γενάρη, με βάση βέβαια και τη νέα «έκθεση συμμόρφωσης» (compliance report) που συντάσσει, τις μέρες αυτές, η πλευρά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ταυτόχρονα, σε φάση προετοιμασίας περνά πλέον και η επόμενη «σοδειά» με τα επιπλέον 82 προαπαιτούμενα του επόμενου - 4ου - κύκλου «αξιολόγησης», που αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το Μάη, σύμφωνα με το αντιλαϊκό χρονοδιάγραμμα. Σε αυτό το πλαίσιο, δρομολογούνται για τη συνέχεια και νέες παρεμβάσεις όπως για την περαιτέρω κατακρεούργηση της όποιας παρεχόμενης δικαστικής προστασίας για τα «κόκκινα» στεγαστικά δάνεια λαϊκών νοικοκυριών.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ