Τετάρτη 1 Νοέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΚΤΩΒΡΙΑΝΗ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ
Στο ΣΕΦ στις 26 Νοέμβρη κορυφώνονται οι πλούσιες εκδηλώσεις

Στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας θα κορυφωθούν οι πολιτικές - πολιτιστικές εκδηλώσεις της ΚΕ του ΚΚΕ για τα 100 χρόνια από την Οκτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση.

Στην κεντρική πολιτική - πολιτιστική εκδήλωση, την Κυριακή 26 Νοέμβρη, στις 6.30 μ.μ., θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, και θα ακολουθήσει μεγάλη θεατρική παράσταση με τίτλο «Ο πάγος έσπασε, ο δρόμος χαράχτηκε».

Οι ετοιμασίες για αυτό το θεατρικό και οπτικοακουστικό πολυθέαμα βρίσκονται στην τελική ευθεία. Οι δεκάδες συντελεστές που θα βρίσκονται στην αρένα του ΣΕΦ θα ζωντανέψουν πλευρές της Επανάστασης, της σοσιαλιστικής οικοδόμησης, τα επιτεύγματα της ΕΣΣΔ σε όλους τους τομείς, την τεράστια προσφορά της κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και το τσάκισμα του φασισμού, αλλά και για τις ανατροπές, μέσα από σενάριο βασισμένο σε κείμενα των Κ. Μαρξ, Β. Ι. Λένιν, Ι. Β. Στάλιν, Ρ. Λούξεμπουργκ, Λ. Γκιούρκο, Βλ. Μαγιακόφσκι, Τζ. Ριντ και Μπ. Μπρεχτ. Το σενάριο θα εμπλουτίζεται από βίντεο και μουσική από σοβιετικά τραγούδια αλλά και πρωτότυπη.

Ηθοποιοί, χορευτές, καθώς και το πλήθος του κόσμου, κάνουν καθημερινά πρόβες. Οι ομάδες σκηνοθεσίας, σκηνικών, κοστουμιών, ήχου, για τα βίντεο και φροντιστηρίου, που έχουν συγκροτηθεί, επεξεργάζονται τις τελευταίες λεπτομέρειες, ώστε με το όσο το δυνατόν καλύτερο τρόπο να αποδοθούν τα συμπεράσματα της Επανάστασης, της οικοδόμησης, των ανατροπών, δίνοντας πολύτιμα διδάγματα χρήσιμα για το σήμερα.

Στην Κεντρική Μακεδονία

Οι δραστηριότητες της ΚΟ Κ. Μακεδονίας θα κορυφωθούν με τη μεγάλη πολιτική - πολιτιστική εκδήλωση το Σάββατο 18 Νοέμβρη, στις 7 μ.μ., στην αίθουσα τελετών του ΑΠΘ, με ομιλητή τον Μάκη Παπαδόπουλο, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Στην εκδήλωση θα παρουσιαστεί το θεατρικό έργο «Δέκα μέρες που συγκλόνισαν τον κόσμο».

Στην Κομοτηνή

Την Κυριακή 5 Νοέμβρη, στις 11 π.μ., πραγματοποιείται στην Κομοτηνή, στο αμφιθέατρο της Παλιάς Νομικής, η κεντρική εκδήλωση της ΚΟ Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης του ΚΚΕ. Θα μιλήσει η Αλέκα Παπαρήγα, μέλος της ΚΕ, και θα ακολουθήσει η θεατρική παράσταση «Καιρός - αρχινώ για τον Λένιν να ιστορώ...», εμπνευσμένη από το έργο του Βλ. Μαγιακόφσκι «Β. Ι. Λένιν» και του Ε. Καζακίεβιτς «Γαλάζιο τετράδιο».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ