Τετάρτη 1 Νοέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΔ
Διεργασίες σε εξέλιξη

Ως «πολιτικό μανιφέστο», ενόψει και του επερχόμενου «ιδεολογικού συνεδρίου» της ΝΔ, παρουσιάζονται από κύκλους της ΝΔ τα όσα είπε ο πρώην πρόεδρος του κόμματος, Β. Μεϊμαράκης, στη διάρκεια εκδήλωσης για τον εκλιπόντα ευρωβουλευτή του κόμματος, Ν. Βακάλη, παρουσία όλων των βουλευτών της βόρειας Ελλάδας, του περιφερειάρχη Απ. Τζιτζικώστα, εκπροσώπων των παραγωγικών φορέων και άλλων.

Ο Β. Μεϊμαράκης, στην πρώτη του δημόσια τοποθέτηση μετά τις εσωκομματικές εκλογές, είπε ότι η ΝΔ «είναι η Χριστιανοδημοκρατική Ευρωπαϊκή Κεντροδεξιά» και εκφράζει το σύνολο των κοινωνικών στρωμάτων της ελληνικής κοινωνίας, ότι η παράταξή τους χαρακτηρίζεται από «το μέτρο, τη μετριοπάθεια, τη συναίνεση και το διάλογο σε μείζονα θέματα που απασχολούν την κοινωνία και το κράτος, με αιχμή του δόρατος τα εθνικά θέματα». Οτι η παράταξη «τιμά και αναγνωρίζει την διαχρονική προφορά όλων όσων προσέφεραν στην παράταξη και την πατρίδα». Μετά ταύτα, είπε και ότι όλοι στη ΝΔ συστρατεύονται στο πλευρό του εκάστοτε προέδρου...

Η παρέμβαση Μεϊμαράκη έρχεται λίγο μετά τη διαγραφή της Κ. Παπακώστα από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ, για διαφοροποιήσεις της από τη γραμμή της ηγεσίας, προειδοποιήσεις από μεριάς Μητσοτάκη ότι ο ίδιος αποφασίζει ποιοι θα είναι στα ψηφοδέλτια του κόμματος και ενώ εξελίσσεται η προσπάθειά του να αναδείξει νέα στελέχη, για να στείλει μήνυμα ότι μπορεί να αναλάβει την αστική διαχείριση.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org