Τετάρτη 1 Νοέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τροπολογία για τις τηλεοπτικές άδειες

Κατατέθηκε χτες στη Βουλή η τροπολογία με την οποία τροποποιούνται διατάξεις του ν. 4339/2015 για την αδειοδότηση των ψηφιακών τηλεοπτικών σταθμών, προκειμένου να προχωρήσει η διεξαγωγή και ολοκλήρωση του σχετικού διαγωνισμού από το ΕΣΡ. Η τροπολογία έχει κατατεθεί στο σχέδιο νόμου για την εναλλακτική διαχείριση συσκευασιών που συζητείται σήμερα στην Ολομέλεια και υιοθετεί τις νομοτεχνικές βελτιώσεις που είχε προτείνει το ΕΣΡ.

Τα σημαντικότερα σημεία της τροπολογίας έχουν ως εξής: Καταργείται η κατηγορία «ενημερωτικού προγράμματος θεματικού περιεχομένου». Επανακαθορίζεται η νομική μορφή και η έδρα των εταιρειών που έχουν δικαίωμα συμμετοχής στη διαδικασία, μια πρόβλεψη που αφορά πλέον ανώνυμες εταιρείες της ημεδαπής ή κράτους - μέλους της ΕΕ και του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.

Ακόμα, καθιερώνεται υποχρέωση του ΕΣΡ για επαναπροκήρυξη, σε περίπτωση που απονεμηθούν λιγότερες από επτά άδειες και απαγορεύεται η προκήρυξη επιπλέον αδειών παρόχων εθνικής εμβέλειας ενημερωτικού προγράμματος γενικού περιεχομένου για όλη τη χρονική διάρκεια ισχύος των δημοπρατούμενων αδειών.

Οι λειτουργούντες πάροχοι περιεχομένου που δεν θα συμμετάσχουν σε προκηρυχθείσα αδειοδότηση για την εμβέλεια και τον τύπο προγράμματος που αφορά η σημερινή λειτουργία τους, όπως και εκείνοι που θα συμμετάσχουν ανεπιτυχώς, μπορούν να συνεχίσουν να εκπέμπουν έως τρεις μήνες μετά τη δημοσίευση της προκήρυξης και την ανακήρυξη των οριστικών υπερθεματιστών αντίστοιχα.

Τέλος, σύμφωνα με την τροπολογία απαγορεύεται η εκτός αδειοδοτικής διαδικασίας μεταβολή της φυσιογνωμίας προγράμματος και της εμβέλειας εκπομπής των λειτουργούντων παρόχων περιεχομένου.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Επτά ο αριθμός των τηλεοπτικών αδειών(7/7/2017)
Στο επίκεντρο η αναδιανομή της τηλεοπτικής πίτας(20/10/2015)
Ισχυρότεροι οι... ισχυροί των ΜΜΕ(23/6/2007)
Σήμερα η ραδιοφωνική «παροχή»(16/12/1999)
Στα βήματα της ψηφιακής(12/5/1999)
Τεχνική... πανελλαδική "επάρκεια"(23/4/1999)

Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org