Τετάρτη 1 Νοέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Στο 25,49% το πανελλαδικό πλάνο με το πρώτο «κλείσιμο»

Δυναμικό ξεκίνημα πραγματοποίησαν οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ για την Οικονομική Εξόρμηση που προκήρυξε η ΚΕ του Κόμματος για το δίμηνο Νοέμβρη - Δεκέμβρη. Ειδικότερα, με το πρώτο «κλείσιμο», που πραγματοποιήθηκε σε πανηγυρικό κλίμα, το βράδυ της Δευτέρας 30/10, τα μέλη και οι φίλοι του Κόμματος κατάφεραν να καλύψουν το 25,49% του πανελλαδικού πλάνου.

Η μάχη της Οικονομικής Εξόρμησης δίνεται σε όλη την Ελλάδα, αλλά και από τις Οργανώσεις του εξωτερικού, παράλληλα με την πλούσια κομματική δραστηριότητα για τα 100 χρόνια από την Οκτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση, που κορυφώνεται μέσα στο Νοέμβρη. Οι κομμουνιστές με το κουπόνι στο χέρι καλούν τους εργαζόμενους να στηρίξουν το Κόμμα ώστε από καλύτερες θέσεις να δίνει τη μάχη για την ενίσχυση της λαϊκής πάλης, της αναμέτρησης με τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης, του κεφαλαίου, των ιμπεριαλιστικών οργανισμών.

Σε ό,τι αφορά την πανελλαδική άμιλλα ανάμεσα στις Οργανώσεις Περιοχής, στην πρώτη θέση βρέθηκε η ΚΟ Ανατ. Μακεδονίας - Θράκης με ποσοστό κάλυψης 29,91%, στη δεύτερη η ΚΟ Αττικής με 28,92% και στην τρίτη η ΚΟ Ανατ. Στερεάς - Εύβοιας με 28,42%.

Ακολουθούν κατά σειρά οι Κομματικές Οργανώσεις: Δυτικής Ελλάδας με 27,73%, Εξωτερικού με 25,99%, Πελοποννήσου με 25,34%, Κεντρικής Μακεδονίας με 24,40%, Θεσσαλίας με 23,53%, Αιγαίου με 22,58%, Ηπείρου με 22,38%, Κρήτης με 17,62% και Δυτικής Μακεδονίας με 14,38%. Η ΚΝΕ κάλυψε στο πρώτο «κλείσιμο» το 19,61% του πλάνου της και η ΚΟΒ του «Ριζοσπάστη» το 24,75%.

«Τρέχουν» οι άμιλλες των ΚΟ


Εκτός από την πανελλαδική άμιλλα, άμιλλες «τρέχουν» και ανάμεσα σε συγκεκριμένες Οργανώσεις.

Στο πλαίσιο αυτό η ΚΟ Πελοποννήσου καλεί σε άμιλλα την ΚΟ Στερεάς Ελλάδας. Το «έπαθλο» που προτείνουν οι Πελοποννήσιοι είναι οι 5 πρωτοπόροι σύντροφοι της κάθε Οργάνωσης να φιλοξενηθούν για διήμερο οι μεν στον Ταΰγετο και οι δε στον Παρνασσό... Συστήνουν μάλιστα στους συντρόφους από τη Στερεά να «μην ξεγελιούνται από το μικρό προβάδισμά τους στο 1ο "κλείσιμο". Ο Μοριάς τούς επιφυλάσσει εκπλήξεις...». Η άμιλλα αυτή έρχεται να προστεθεί σε εκείνη που ήδη έχει κανονιστεί ανάμεσα στις ΤΕ Κορινθίας και Μεσσηνίας, με «έπαθλο» διήμερη φιλοξενία και ξενάγηση στους δέκα πρωτοπόρους συντρόφους.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ