Τετάρτη 1 Νοέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ»
Αντιπαράθεσεων συνέχεια

Νέο κύκλο εσωπαραταξιακών αντιπαραθέσεων προκάλεσε η αποκάλυψη, αργά προχτές το βράδυ, στο ντιμπέιτ των υποψηφίων για την ηγεσία του νέου φορέα της «κεντροαριστεράς», ότι Φ. Γεννηματά και Στ. Θεοδωράκης έχουν συμφωνήσει μεταξύ τους για μη διάλυση των Κοινοβουλευτικών Ομάδων ΔΗΣΥ και Ποταμιού μέχρι τις επόμενες εθνικές εκλογές, με τους Γ. Καμίνη, Γ. Ραγκούση και Ν. Ανδρουλάκη να βάλλουν κατά των δύο πολιτικών αρχηγών.

Ο Στ. Θεοδωράκης υπερασπίστηκε χτες τη συμφωνία, λέγοντας ότι η ενοποίηση των Κοινοβουλευτικών Ομάδων των δύο κομμάτων θα έχει ως αποτέλεσμα «λιγότερη αντιπολίτευση στον ΣΥΡΙΖΑ» και ότι μετά την εκλογή του αρχηγού του νέου φορέα στόχος είναι να υπάρξει «μία κοινοβουλευτική φωνή, αλλά με πολλούς εκπροσώπους».

Ο Γ. Καμίνης, από την πλευρά του, έλεγε χτες ότι με την «ομολογία» Γεννηματά - Θεοδωράκη περί συμφωνίας, «αποκαλύφθηκε ότι για κάποιους στόχος δεν είναι η διεύρυνση της δημοκρατικής παράταξης αλλά η διατήρηση των μικρών ελεγχόμενων σχημάτων και μηχανισμών».

Ο Γ. Ραγκούσης έλεγε ότι «αυτή η κρυφή συμφωνία τραυματίζει με το χειρότερο τρόπο την ενοποίηση του χώρου μας». Κάλεσε Γεννηματά και Θεοδωράκη να δηλώσουν δημοσίως ότι αυτή η συμφωνία δεν ισχύει και ότι «θα σεβαστούν τη διαδικασία ενοποίησης του χώρου, μέσα από τη λειτουργία μίας και ενιαίας Κοινοβουλευτικής Ομάδας».

Ο Ν. Ανδρουλάκης δήλωνε ότι «αν δεν υπάρχει απόλυτη συνεννόηση στη Βουλή, αν δεν υπάρχει ενιαία Κοινοβουλευτική Ομάδα, τότε θα δημιουργηθεί πρόβλημα στο νέο φορέα». Πρόσθεσε ότι «δεν θέλω να είμαι στην ηγεσία ενός φορέα που θα δίνει μια εικόνα πολυκομματικής Βαβέλ».

Τέλος, και η Εκτελεστική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ ανακοίνωσε χτες ότι οι δύο Κοινοβουλευτικές Ομάδες πρέπει να ενοποιηθούν αμέσως μετά την εκλογή επικεφαλής, εντός του 2017.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org