Τετάρτη 1 Νοέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΚΗ «SIEMENS»
Αποκαλύψεις από την γραμματέα του Χριστοφοράκου

Για τις δωρεές της «Siemens» σε πολιτικά κόμματα, αλλά και τις σχέσεις του Μ. Χριστοφοράκου με πολιτικά πρόσωπα κατέθεσε χτες, ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων όπου εκδικάζεται η υπόθεση των αποκαλούμενων «μαύρων ταμείων» της «Siemens», η πρώην γραμματέας του, Αικ. Τσακάλου. Η μάρτυρας, που έχει καταθέσει κατά την ανάκριση και ενώπιον της Επιτροπής της Βουλής, επανέλαβε τους ισχυρισμούς της για χορηγίες της «Siemens» προς πολιτικά κόμματα - «προκειμένου να ανοίγουν οι δουλειές», όπως της είχε πει ο Χριστοφοράκος - αλλά και για «δώρα» προς πολιτικά πρόσωπα. Σύμφωνα με την μάρτυρα, η νεολαία του ΠΑΣΟΚ είχε λάβει χορηγία 15.000 ευρώ, ενώ χορηγία είχε λάβει και η Πολιτική Ανοιξη. Επιβεβαίωσε και το 1 εκατ. μάρκα που φέρεται να έφυγαν από τη «Siemens» προς τον Θ. Τσουκάτο. «Αυτά τα έκανε ο Χριστοφοράκος, αλλά φαντάζομαι ότι το πρόγραμμα των χορηγιών (σύμφωνα με την μάρτυρα αντιστοιχούσε στο 2% του τζίρου των τμήματος τηλεπικοινωνιών) ήταν σε γνώση της μητρικής "Siemens"», είπε.

Επανέλαβε τους ισχυρισμούς της για «δωρεές» (οικιακός εξοπλισμός, τηλεφωνικά κέντρα κ.τ.λ.) σε πολιτικά πρόσωπα, μεταξύ των οποίων ο Κ. Μητσοτάκης, η σύζυγός του Μ. Γκραμπόβσκι, η Ντ. Μπακογιάννη και ο Ακ. Τσοχατζόπουλος, αλλά και για ιδιαίτερες σχέσεις με τους Γείτονα και Μαντέλη. Επιπρόσθετα, ανέφερε ότι τα συγκεκριμένα «δώρα» δεν ήταν μεγάλης αξίας σε σχέση με το 2% που πήγαινε για τις χορηγίες στα κόμματα και συνεπώς «δεν μπορούν να θεωρηθούν ύποπτες δωρεές».

Απαντώντας στις ερωτήσεις του προέδρου, έκανε εκτενή αναφορά στις σχέσεις του Χριστοφοράκου με την οικογένεια Μητσοτάκη. Σύμφωνα με την μάρτυρα, μετά το 2006 ο Χριστοφοράκος φαινόταν να αντιμετωπίζει νομικά ζητήματα και τότε της ζήτησε να καταστρέψει όλα τα στοιχεία που είχε στη διάθεσή της, μεταξύ των οποίων και ο περιβόητος φάκελος ο οποίος περιείχε τις δωρεές σε πολιτικούς και τις χορηγίες σε πολιτικά κόμματα, ο οποίος τελικά δεν καταστράφηκε.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org