Τετάρτη 1 Νοέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΛΑΪΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ - ΦΟΡΕΙΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
Διεκδικούν φτηνές και αξιόπιστες δημόσιες συγκοινωνίες

Παράσταση διαμαρτυρίας σήμερα στις 11 το πρωί στο υπουργείο Μεταφορών, σε συνέχεια της χτεσινής συγκέντρωσης

«Οχι στις μπάρες και τον εκφοβισμό, φτηνές συγκοινωνίες για όλο το λαό» απαίτησαν μέλη των Λαϊκών Επιτροπών Αγ. Αναργύρων - Καματερού, Ιλίου και Πετρούπολης, μαζί με σωματεία και άλλους μαζικούς φορείς της περιοχής που συγκεντρώθηκαν χτες το απόγευμα στην κεντρική πλατεία του Ιλίου. Στην κινητοποίηση παραβρέθηκε και ο δήμαρχος Πετρούπολης Βαγγέλης Σίμος.

Το πρόβλημα με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς στα δυτικά προάστια έχει οξυνθεί ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια και «έρχεται να προστεθεί σε όλα τα άλλα προβλήματα που βιώνουν οι εργαζόμενοι», όπως είπε κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του στη συγκέντρωση ο Σοκόλ Ντέτε, εκ μέρους του Συνδικάτου Οικοδόμων της περιοχής.

Τις τεράστιες ελλείψεις σε οχήματα, ανταλλακτικά και προσωπικό, τη μείωση των δρομολογίων και την εντατικοποίηση των ρυθμών εργασίας των εργαζομένων στις δημόσιες συγκοινωνίες υπογράμμισε στην ομιλία του ο Γ. Βαρδάκης, εκπροσωπώντας τη Γραμματεία Αστικών Συγκοινωνιών του ΠΑΜΕ.

Παράλληλα με την περιγραφή των άσχημων συνθηκών που επικρατούν στις συγκοινωνίες των δυτικών προαστίων, ο Ανδ. Μιχαλάκης, εκ μέρους της Λαϊκής Επιτροπής Αγ. Αναργύρων - Καματερού, κάλεσε τους συγκεντρωμένους να εντείνουν την πάλη τους για: Μείωση της τιμής των εισιτηρίων κατά 50%, δωρεάν μετακίνηση για τους εργαζόμενους τις ώρες αιχμής, δωρεάν μετακίνηση ανέργων, μαθητών και σπουδαστών, ειδική μέριμνα για την εξυπηρέτηση ηλικιωμένων και ΑμΕΑ, σύνδεση των περιοχών με το Μετρό, σύνδεση των γειτονιών μεταξύ τους με τοπικά δρομολόγια, κρατική επιχορήγηση για την επισκευή και ανανέωση του στόλου των οχημάτων, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με πλήρη δικαιώματα.

Οι Λαϊκές Επιτροπές και οι άλλοι μαζικοί φορείς διοργανώνουν σήμερα παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Μεταφορών, στις 11 το πρωί.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org