Παρασκευή 29 Σεπτέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Μεγάλες πολιτικές - πολιτιστικές εκδηλώσεις για τον εορτασμό των 100 χρόνων από την Οκτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση

Η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ πραγματοποιεί, στο πλαίσιο του εορτασμού των 100 χρόνων από την Οκτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση (1917 - 2017), σειρά μεγάλων πολιτικών - πολιτιστικών εκδηλώσεων. Επίσης, θα πραγματοποιηθούν πολλές εκδηλώσεις από τις Οργανώσεις του Κόμματος και της ΚΝΕ σε όλη την Ελλάδα, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη πλούσια εκδοτική δραστηριότητα, βιβλιοπαρουσιάσεις, προβολές ταινιών κ.ά.

Μπροστά σε αυτήν τη σπουδαία επέτειο, η Κεντρική Επιτροπή πραγματοποιεί τις ακόλουθες κεντρικές εκδηλώσεις:

  • Την Κυριακή 15 Οκτώβρη, στις 6.30 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί, στην έδρα της ΚΕ του Κόμματος στον Περισσό, διεθνιστική εκδήλωση με θέμα: «100 χρόνια από την Οκτωβριανή Επανάσταση. Ο καπιταλισμός είναι το χτες, ο σοσιαλισμός είναι το αύριο». Στην εκδήλωση θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, και θα απευθύνουν χαιρετισμό οι αντιπροσωπείες των Κομμουνιστικών Κομμάτων που θα συμμετάσχουν στη συνεδρίαση της Συντακτικής Επιτροπής της Διεθνούς Κομμουνιστικής Επιθεώρησης. Θα ακολουθήσει καλλιτεχνικό πρόγραμμα με διεθνιστικά επαναστατικά τραγούδια.
  • Την Τρίτη, 17 Οκτώβρη, στις 6 μ.μ., θα εγκαινιαστεί, στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά, πρωτότυπη έκθεση με θέμα «100 χρόνια από την Οκτωβριανή Επανάσταση. Ταξίδι στην Ιστορία, με το βλέμμα στο μέλλον. Εκθεση γραμματοσήμων και ντοκουμέντων». Η έκθεση θα λειτουργήσει έως τις 28 Οκτώβρη 2017.
  • Την Τετάρτη 18 Οκτώβρη, θα πραγματοποιηθεί, στο Μέγαρο Μουσικής, συναυλία με τη συμφωνική ορχήστρα της ΕΡΤ υπό τη διεύθυνση του διεθνούς φήμης διευθυντή ορχήστρας Αλέξανδρου Μυράτ. Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει έργα τριών κορυφαίων Σοβιετικών συνθετών με θέμα την Οκτωβριανή Επανάσταση: Του Αράμ Χατσατουριάν, του Σεργκέι Προκόφιεφ και του Ντμίτρι Σοστακόβιτς.


Οι εκδηλώσεις της Κεντρικής Επιτροπής θα κορυφωθούν με τη μεγάλη πολιτική - πολιτιστική εκδήλωση αφιερωμένη στα 100 χρόνια της Οκτωβριανής Επανάστασης, την Κυριακή 26 Νοέμβρη, στις 18.30, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Στην εκδήλωση θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. Θα ακολουθήσει μουσικοθεατρική παράσταση.
Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org