Τρίτη 17 Οχτώβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΚΤΩΒΡΙΑΝΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ
Σοσιαλιστικό Κόμμα Καζακστάν

Αϊνούρ Κουρμάνοφ, μέλος του Προεδρείου

Ο εκπρόσωπος του Σοσιαλιστικού Κόμματος Καζακστάν σημείωσε ανάμεσα σε άλλα:

«Η ιστορική συμβολή των μπολσεβίκων και του ηγέτη τους Βλαντιμίρ Ιλίτς Λένιν συνίσταται στο ότι την περίοδο του Α' Παγκόσμιου Πολέμου και της κρίσης της Δεύτερης Διεθνούς, όχι μόνο δεν έγιναν ουρά της κυβέρνησής τους και της αστικής τάξης, αλλά απηύθυναν κάλεσμα για τη μετατροπή του ιμπεριαλιστικού πολέμου σε εμφύλιο. Εχοντας απορρίψει τα παλιά θεωρητικά σχήματα των αστικοδημοκρατικών επαναστάσεων, κινητοποίησαν την εργατική τάξη για την κατάληψη της εξουσίας, θέτοντας τα σοσιαλιστικά προλεταριακά καθήκοντα μετασχηματισμού της Ρωσίας.

(...) Η εποχή της αντεπανάστασης και η προσωρινή ήττα του τέλους της δεκαετίας του '80 και των αρχών της δεκαετίας του '90 δεν πρέπει να μας αποθαρρύνουν. Δεν αποτελούν κρίση της σοσιαλιστικής ιδέας και του μοντέλου, αλλά αποτέλεσμα σειράς πολιτικών κακών υπολογισμών και λαθών, που εμείς δεν πρέπει να επαναλάβουμε στη μελλοντική πρακτική.

(...)Ο ερχομός στην εξουσία των λεγόμενων αριστερών κυβερνήσεων οδήγησε στην ακόμα μεγαλύτερη σκλήρυνση της αντεργατικής και αντιλαϊκής πολιτικής, και η εμφάνιση κομμάτων της νέας "αριστερής κοπής" της σοσιαλδημοκρατίας, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, οι Ποδέμος, το "Ντε Λίνκε", στήριξε το αστικό πολιτικό σύστημα στην Ευρώπη. Τον ίδιο ρόλο παίζουν και ορισμένα κόμματα, που ισχυρίζονται πως οικοδομούν το σοσιαλισμό με "ιδιαιτερότητες", αλλά στην πράξη συμβάλλουν στην εγκαθίδρυση του καπιταλισμού και διαδίδουν την καταπίεση, τόσο στο εσωτερικό τους, όσο και σε πολλές όμορες χώρες».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ