Τρίτη 17 Οχτώβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΠΡΙΑΚΟ
Συνεχίζονται οι προσπάθειες αναβάθμισης του ψευδοκράτους

ΛΟΝΔΙΝΟ.--

«Τρέχουν» οι προσπάθειες αναβάθμισης του ψευδοκράτους, ενώ οι επίσημες συνομιλίες για το Κυπριακό τυπικά έχουν «παγώσει» προσωρινά και ισχυρά ιμπεριαλιστικά κέντρα μελετούν όλους τους τρόπους και τις εναλλακτικές για τη διχοτόμηση του νησιού, στο φόντο της διαρκούς κλιμάκωσης ενεργειακών και άλλων ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο.

Ο «υπουργός Εξωτερικών» του ψευδοκράτους, Ταχσίν Ερτουγρούλογλου, είχε σειρά επαφών στην πρωτεύουσα της Βρετανίας, όπου, σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου της «κυβέρνησης» στα Κατεχόμενα, συνάντησε μέλη της Βουλής αλλά και τους επικεφαλής των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών. Μεταξύ άλλων, ο Ερτουγρούλογλου επισήμανε ότι «η νέα διαδικασία στην Κύπρο θα πρέπει να ξεκινήσει στη βάση της ισότητας των δύο κρατών ("states"), οι αποκλεισμοί πρέπει να αρθούν και ο τουρκοκυπριακός λαός πρέπει να απελευθερωθεί από τις απομονώσεις». Πρόσθεσε ακόμα ότι «τα δύο κράτη μπορούν να οικοδομήσουν το μέλλον τους με σχέσεις καλής γειτονίας στην Κύπρο, όπως συμβαίνει και σήμερα. Ο τουρκοκυπριακός λαός το περιμένει αυτό από τη διεθνή κοινότητα. Τώρα, η Κύπρος χρειάζεται να εξεταστεί από διαφορετική οπτική». Μάλιστα, σε συνέντευξή του στο «Politico», ο Ερτουγρούλογλου είπε ότι ο τουρκοκυπριακός «λαός» δεν αποτελεί μειονότητα αλλά «ισότιμος εταίρος» στην Κύπρο.

Στο μεταξύ, ελληνοκυπριακά ΜΜΕ φιλοξενούν καθημερινά δημοσιεύματα για τις κινήσεις με τις οποίες Τουρκία και Κατεχόμενα διεκδικούν αναβάθμιση του ψευδοκράτους διεθνώς, και σε αυτή τη βάση το επόμενο διάστημα ετοιμάζουν να ανοίξουν διπλωματικές «αποστολές» του και σε άλλες χώρες κ.λπ. Αυτό προτάσσεται με στόχο και την προώθηση εμπορικών σχεδιασμών, την προσέλκυση ξένων επενδύσεων κ.ο.κ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ