Τρίτη 17 Οχτώβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΜΕΝΙΔΙ - ΦΥΛΗ
Εργατική - λαϊκή απάντηση στις φιέστες κυβέρνησης και δημοτικής αρχής για την εγκληματικότητα

Συγκέντρωση αύριο, στις 6 μ.μ., στην κεντρική πλατεία Μενιδίου

Από πρόσφατη κινητοποίηση στο Μενίδι
Από πρόσφατη κινητοποίηση στο Μενίδι
Τη φιέστα που ετοιμάζεται να στήσει η δημοτική αρχή Αχαρνών με την κυβέρνηση, αύριο Τετάρτη, με το πρόσχημα της συζήτησης και ενημέρωσης για την «Εγκληματικότητα και Παραβατικότητα στον Δήμο Αχαρνών» και την παρουσία της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της φυσικής ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας, καταγγέλλουν εργατικά σωματεία και άλλοι φορείς από το Μενίδι και τη Φυλή, οργανώνοντας μάλιστα συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη στις 6 μ.μ., στην κεντρική πλατεία Μενιδίου, με σύνθημα «Κόντρα στις φιέστες κυβέρνησης και δημοτικής αρχής Αχαρνών για την εγκληματικότητα - Οργάνωση και πάλη για τα οξυμένα λαϊκά προβλήματα».

«Η παρουσία της κυβέρνησης και του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη στο Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Αχαρνών για το ζήτημα της εγκληματικότητας αποτελεί πρόκληση για το σύνολο των εργαζομένων και της νεολαίας της περιοχής και πρέπει να πάρει την εργατική - λαϊκή απάντηση που της αξίζει», σημειώνουν στο κάλεσμά τους οι φορείς, που τονίζουν πως «η εγκληματικότητα που αναπτύχθηκε και οξύνθηκε τα τελευταία χρόνια στην περιοχή μας δεν είναι τυχαία. Είναι συγκεκριμένη επιλογή των κυβερνήσεων για να συγκεντρωθεί και να γκετοποιηθεί μακριά από το κέντρο της Αθήνας, σε περιοχές όπου ζουν φτωχά λαϊκά στρώματα (Μενίδι, Φυλή, Ασπρόπυργος), με στόχο να την ελέγχουν και να την αξιοποιούν. Ας αφήσουν λοιπόν παλιοί (ΝΔ - ΠΑΣΟΚ) και "νέοι" (ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ) διαχειριστές του συστήματος τα κροκοδείλια δάκρυα και το υποκριτικό ενδιαφέρον».

Οι φορείς σημειώνουν ακόμα πως «παρά τις κατά καιρούς εξαγγελίες και τις δέσμες μέτρων, από τις κυβερνήσεις διαχρονικά και τη σημερινή, τα έντονα λαϊκά προβλήματα είναι εδώ και μάλιστα οξύνονται. Οι προτάσεις της ΝΔ κινούνται στην ίδια κατεύθυνση.

Τα προβλήματα αυτά θεωρούμε ότι παίζουν σημαντικό ρόλο και αντικειμενικά αποτελούν έδαφος για τη δράση διάφορων εγκληματικών κυκλωμάτων, με χαρακτηριστικό αυτό της διακίνησης των ναρκωτικών που έχει επίκεντρο την περιοχή μας. Αν σε αυτά δεν υπάρξουν μέτρα και λύσεις, τότε το πρόβλημα θα έρχεται και θα επανέρχεται, όσες αστυνομικές εκκαθαρίσεις και εκκενώσεις κι αν διεξαχθούν».

Τονίζουν παράλληλα πως «η εγκληματικότητα δεν είναι φυσικό φαινόμενο. Συνδέεται με μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα, έχει - αν όχι τη στήριξη - την ανοχή από κρατικούς μηχανισμούς, καθώς και διάφορες φασιστικές ομάδες που έχουν ανοιχτή διασύνδεση με αυτά τα κυκλώματα.

Γίνεται αντιληπτό ότι μιλάμε για οργανωμένο έγκλημα με λεία υπέρογκα κέρδη, που είναι πάνω από θρησκεία, χρώμα δέρματος, τόπο καταγωγής των διαπλεκόμενων στις εγκληματικές ενέργειες».

Παράλληλα, σε σχέση με το ρόλο της αστυνομίας, σημειώνουν πως «βασικό ζήτημα είναι ότι ο κεντρικός προσανατολισμός της αστυνομίας δεν είναι η προστασία του εργαζόμενου λαού, του άνεργου, του νέου, από το οργανωμένο έγκλημα, αλλά αντίθετα είναι η ένταση της καταστολής απέναντι σε κάθε αγώνα που αυτοί διεξάγουν», φέρνοντας ως παράδειγμα την πρόσφατη κινητοποίηση στο υπουργείο Παιδείας για τα οξυμένα προβλήματα στα σχολεία της περιοχής, όπου ήρθαν αντιμέτωποι με τις αστυνομικές δυνάμεις.

«Καλούμε το λαό και τη νεολαία της περιοχής να συσπειρωθεί στα σωματεία του, τους συλλόγους του, στους φορείς του εργατικού - λαϊκού κινήματος και να διεκδικήσει οργανωμένα μέτρα και λύσεις που να χτυπάνε τη ρίζα του προβλήματος», καταλήγουν στο κάλεσμά τους οι φορείς.

  • Οι φορείς που υπογράφουν το κάλεσμα είναι: Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Αν. Αττικής «Ο Σωκράτης», Συνδικάτο Οικοδόμων (παράρτημα Μενιδίου - Φυλής), Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων (παράρτημα Μενιδίου - Φυλής), Σωματείο Επισιτισμού - Τουρισμού (παράρτημα Δυτικής Αθήνας), Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Αχαρνών, Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ανω Λιοσίων - Ζεφυρίου - Καματερού, Σύλλογος Γυναικών Μενιδίου (ΟΓΕ), Σύλλογος Γυναικών Ανω Λιοσίων (ΟΓΕ), Σύλλογος Γυναικών Ζεφυρίου (ΟΓΕ), Σύλλογος Επαγγελματοβιοτεχνών Αχαρνών (ΣΕΒΑ), Ενωση ΕΒΕ Ανω Λιοσίων - Ζεφυρίου, Εθνικό Συμβούλιο κατά των Ναρκωτικών (ΕΣΥΝ, παράρτημα Μενιδίου).

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ