Τρίτη 17 Οχτώβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΚΤΩΒΡΙΑΝΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ
Κομμουνιστικό Κόμμα Λαών της Ισπανίας

Αστορ Γκαρσία, Γραμματέας της ΚΕ

Ο εκπρόσωπος του ΚΚ Λαών της Ισπανίας τόνισε μεταξύ άλλων:

«Το παράδειγμα του Οκτώβρη παραμένει ζωντανό στην πολιτική μας πρακτική και τα διδάγματα που πήραμε τότε, και στη μετέπειτα διαδικασία της σοσιαλιστικής οικοδόμησης, είναι θεμελιώδη σήμερα για το Κόμμα μας. Ο Οκτώβρης έδειξε ότι ο ρόλος του Κομμουνιστικού Κόμματος είναι αναντικατάστατος προκειμένου να καταφέρει να νικήσει μια Επανάσταση. Αλλά και ότι, κυρίως, το Κομμουνιστικό Κόμμα πρέπει να είναι προετοιμασμένο ιδεολογικά, πολιτικά και οργανωτικά για να μπορέσει να πάρει την εξουσία.

(...)Στις μέρες μας, όπου αμφισβητείται η ίδια η ύπαρξη του Κομμουνιστικού Κόμματος από τους συνήθεις εχθρούς της εργατικής τάξης, εμείς παραμένουμε σταθεροί στη δέσμευσή μας να είμαστε στις καλύτερες συνθήκες ώστε η εργατική τάξη να κατακτήσει την πολιτική εξουσία.

Από τη νίκη του Οκτώβρη διδαχτήκαμε ότι για να είμαστε σε θέση να παλέψουμε για την εξουσία, χρειάζεται να έρθουμε σε ρήξη με τα οπορτουνιστικά στοιχεία, τόσο αριστερά όσο και δεξιά, με θέσεις που, με διάφορες μορφές, επιδιώκουν να απομακρύνουν το επαναστατικό εργατικό κίνημα από την ιστορική του αποστολή».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ