Τρίτη 17 Οχτώβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Προκλητική δίωξη σε μέλη και στελέχη του ΚΚΕ

Για συμμετοχή στην κινητοποίηση στον Πολύμυλο Κοζάνης ενάντια στη διέλευση ΝΑΤΟικής φάλαγγας για τη συμμετοχή στην άσκηση «Noble Jump 2017»

Το «παράνομο» για το οποίο διώκονται τα μέλη και τα στελέχη του ΚΚΕ είναι ο καθ' όλα δίκαιος αγώνας ώστε να μην γίνεται η Ελλάδα πολεμικό ορμητήριο του ΝΑΤΟ
Το «παράνομο» για το οποίο διώκονται τα μέλη και τα στελέχη του ΚΚΕ είναι ο καθ' όλα δίκαιος αγώνας ώστε να μην γίνεται η Ελλάδα πολεμικό ορμητήριο του ΝΑΤΟ
Με μια απαράδεκτη ενέργεια, για την οποία η κυβέρνηση φέρει μεγάλες ευθύνες, η ΕΛ.ΑΣ. υπέβαλε δικογραφία στην Εισαγγελία σε βάρος στελεχών και μελών του ΚΚΕ, μεταξύ των οποίων του βουλευτή Σάκη Βαρδαλή και του ευρωβουλευτή Σωτήρη Ζαριανόπουλου, για συμμετοχή σε αντιΝΑΤΟική κινητοποίηση στην Κοζάνη, τον Ιούνη του 2017. Πρόκειται για την κινητοποίηση του ΚΚΕ ενάντια στην εμπλοκή της χώρας στη ΝΑΤΟική άσκηση «Noble Jump», που είχε ως αποτέλεσμα το μπλοκάρισμα της ΝΑΤΟικής φάλαγγας που βρισκόταν καθ' οδόν για την άσκηση.

Στη δικογραφία που συνέταξε η Διεύθυνση Αστυνομίας Ημαθίας και απέστειλε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Κοζάνης, γίνεται λόγος για «παράβαση του άρθρου 292 του Π.Κ. (Παρακώλυση Συγκοινωνιών) που έλαβε χώρα την 02-06-2017». Στη δικογραφία σημειώνεται πως η κινητοποίηση έγινε «με απώτερο σκοπό την παρεμπόδιση της διέλευσης της Αλβανικής στρατιωτικής φάλαγγας αποτελούμενη από εκατόν σαράντα εννέα (149) άτομα και δεκαεννέα (19) τροχοφόρα οχήματα. Το σύνολο των ανωτέρω ατόμων βρίσκονταν έμπροσθεν των δυο δεξιών κισέ των Διοδίων στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Θεσσαλονίκη, φωνάζοντας συνθήματα ενάντια στο ΝΑΤΟ, κρατώντας πανό, το οποίο ανέγραφε "NATO KILLERS GO HOME" και δήλωσαν στις αστυνομικές δυνάμεις ότι απαγορεύουν τη διέλευση της ανωτέρω στρατιωτικής φάλαγγας. (...) Περί ώρα 19.15 της ιδίας ημέρας ανωτέρω στρατιωτική φάλαγγα αναγκάστηκε σε οπισθοπορεία, καθ' ότι η διέλευση της από τα Διόδια απαγορευόταν από τα ανωτέρω άτομα και εισήλθε στον Α/Κ Πολυμύλου με κατεύθυνση την Π.Ε. Πέλλας. Τέλος, περί ώρα 19.50 τα ανωτέρω πεζά άτομα αποχώρησαν ήσυχα, επιβιβαζόμενοι στα οχήματα τους, από το σημείο προς διάφορες κατευθύνσεις», ενώ υπάρχει και η «διευκρίνηση» ότι «ανωτέρω άτομα δεν συνελήφθησαν, λόγω του μεγάλου αριθμού τους και της έντασης που επικρατούσε»!

Το ιστορικό

Είναι πέρα από φανερό ότι τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ διώκονται γιατί εξέφρασαν έμπρακτα τα αισθήματα του ελληνικού λαού και ενάντια στην εμπλοκή της χώρας στους επικίνδυνους σχεδιασμούς, μπλοκάροντας το κομβόι των ΝΑΤΟικών φονιάδων που διέρχονταν από το ελληνικό έδαφος, καθ' οδόν για την άσκηση της λυκοσυμμαχίας, «Noble Jump 2017», στη Ρουμανία.

Θυμίζουμε ότι η ΝΑΤΟική άσκηση πραγματοποιήθηκε στις 6 - 14 Ιούνη, με τη συμμετοχή περίπου 4.000 στελεχών Ενόπλων Δυνάμεων από Αλβανία, Βουλγαρία, Βρετανία, ΗΠΑ, Ισπανία, Λετονία, Ρουμανία, Νορβηγία, Ολλανδία, Πολωνία, και αντικείμενο τον έλεγχο της «γρήγορης ανάπτυξης» της ΝΑΤΟικής δολοφονικής μηχανής. Η Ελλάδα συμμετείχε στην άσκηση παρέχοντας σε ΝΑΤΟικές φάλαγγες, καθ ' οδόν προς Βουλγαρία κι από εκεί για Ρουμανία, υπηρεσίες «φιλοξενούντος έθνους». Ετσι πέρασαν από εδώ βρετανικές, ισπανικές και αλβανικές μονάδες, στον άξονα Αλεξανδρούπολης - Ορμενίου και Κρυσταλλοπηγής - Προμαχώνα, τόσο στη μετάβαση όσο και κατά την αναδίπλωσή τους.

Με αφορμή την άσκηση, σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ κατέθεσε Ερώτηση προς τους υπουργούς Αμυνας και Εξωτερικών, απαιτώντας απεμπλοκή της χώρας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και τη μη χρησιμοποίηση του ελληνικού εδάφους, στρατοπέδων και τμημάτων των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στη «Noble Jump» και άλλες παρόμοιες στρατιωτικές ασκήσεις.

Επίσης, δεκάδες σωματεία, φοιτητικοί σύλλογοι και φορείς, καθώς και επιτροπές της ΕΕΔΥΕ, με μαζικές διαδηλώσεις, πικετοφορίες, εκδηλώσεις στην Αλεξανδρούπολη και σε άλλες πόλεις στη Θράκη, απαίτησαν να μη χρησιμοποιηθεί ελληνικό έδαφος για τη διέλευση ΝΑΤΟικών στρατιωτικών δυνάμεων.

Τέλος, φαντάροι σε όλη τη χώρα, με ανοιχτές επιστολές τους, εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην εμπλοκή της χώρας στα ΝΑΤΟικά σχέδια.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ξεκινά η φάση αναδίπλωσης με ελληνική υποστήριξη(2017-06-17 00:00:00.0)
Ανοιχτή επιστολή διαμαρτυρίας στρατευμένων της 180ης ΜΚΒ ΧΩΚ - Καπανδρίτι(2017-06-10 00:00:00.0)
Μετατρέπει την Ελλάδα σε ΝΑΤΟικό «κόμβο», μεγαλώνει τους κινδύνους για το λαό(2017-06-03 00:00:00.0)
Ανοιχτή επιστολή φαντάρων από το Καστελόριζο(2017-06-01 00:00:00.0)
Η μετατροπή της Ελλάδας σε «κόμβο» ΝΑΤΟικών βάζει σε μεγάλους κινδύνους το λαό(2017-06-01 00:00:00.0)
Καμία διευκόλυνση στους φονιάδες των λαών!(2017-05-30 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ