Τρίτη 17 Οχτώβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Απαράδεκτη κίνηση, μεγάλες οι ευθύνες της κυβέρνησης

Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση, σχετικά με την υποβολή δικογραφίας σε βάρος στελεχών του ΚΚΕ για την παρεμπόδιση διέλευσης στρατιωτικής φάλαγγας από την Ελλάδα για τη ΝΑΤΟική άσκηση «Noble Jump»:

«Το ΚΚΕ καταγγέλλει στον ελληνικό λαό την προκλητική και απαράδεκτη κίνηση της Ελληνικής Αστυνομίας να υποβάλει δικογραφία στην Εισαγγελία σε βάρος μελών και στελεχών του ΚΚΕ, μεταξύ των οποίων του βουλευτή Σάκη Βαρδαλή και του ευρωβουλευτή Σωτήρη Ζαριανόπουλου, για τη συμμετοχή σε αντιΝΑΤΟική κινητοποίηση στην Κοζάνη, τον Ιούνη του 2017.

Το "παράνομο" για το οποίο διώκονται τα μέλη και τα στελέχη του ΚΚΕ είναι ο καθ' όλα δίκαιος αγώνας ώστε να μην γίνεται η Ελλάδα πολεμικό ορμητήριο του ΝΑΤΟ. Συγκεκριμένα, τα στελέχη του ΚΚΕ διώκονται επειδή πρωτοστάτησαν στο να μπει φραγμός στη διέλευση, μέσω Ελλάδας, ΝΑΤΟικής στρατιωτικής φάλαγγας από την Αλβανία προς τη Ρουμανία για τη συμμετοχή στη ΝΑΤΟική άσκηση "Noble Jump". Η κυβέρνηση, με το κλίμα νομιμοφροσύνης προς το ΝΑΤΟ, που καλλιεργεί, έχει μεγάλες ευθύνες για αυτή την εξέλιξη. Φαίνεται ότι το ταξίδι του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ, με τις δεσμεύσεις που αναλαμβάνει, φέρνει ήδη αποτελέσματα.

Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα να καταδικάσουν την απαράδεκτη αυτή ενέργεια και να αντιπαλέψουν την εμπλοκή της χώρας στους επικίνδυνους σχεδιασμούς ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ στην περιοχή».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ