Πέμπτη 12 Οχτώβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΛΑΪΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΣΕΒΕ
Κάλεσμα για κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα το πρώτο 10ήμερο του Νοέμβρη

Πολύμορφες κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα, ενάντια σε παλιά και νέα μέτρα, προγραμματίζει η ΠΑΣΕΒΕ το πρώτο δεκαήμερο του Νοέμβρη και καλεί κάθε αυτοαπασχολούμενο να μπει στο δρόμο της οργάνωσης και της πάλης ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης - ΕΕ.

Τις επόμενες μέρες θα πραγματοποιηθούν συνελεύσεις και ανοιχτές συσκέψεις προετοιμασίας. Σε αυτό το πλαίσιο, η Γραμματεία Αττικής της ΠΑΣΕΒΕ καλεί σε σύσκεψη την Τετάρτη 18/10, στις 19.00, στο κτίριο της οδού Καποδιστρίου 24.

Επίσης, ο Σύλλογος Αυτοαπασχολούμενων - Επαγγελματιών και Εμπόρων Δήμου Αθήνας πραγματοποιεί ανοιχτή συνεδρίαση Διοικητικού Συμβουλίου το Σάββατο 14/10, στις 18.30 στα γραφεία του Συλλόγου (Πατούσα 3, πλατεία Κάνιγγος).

Με παλιά και νέα μέτρα τσακίζουν τα δικαιώματα και τις ανάγκες μας

Στην ανακοίνωση - κάλεσμα της Πανελλαδικής Γραμματείας της ΠΑΣΕΒΕ επισημαίνονται, μεταξύ άλλων, τα εξής:

«Πριν καν κοπάσουν οι πανηγυρισμοί για "έξοδο από τα μνημόνια το 2018" και για "επιστροφή στην ανάπτυξη και την κανονικότητα", η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ προετοιμάζει ήδη νέο γύρο επίθεσης.

Ηδη έχουν ψηφιστεί και δρομολογούνται:

-- Εκτόξευση κατασχέσεων και πλειστηριασμών σε τραπεζικούς λογαριασμούς και περιουσιακά στοιχεία, ακόμα και της πρώτης κατοικίας, για όσους δεν καταφέρνουν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.

-- Νέες αυξήσεις σε ασφαλιστικές εισφορές, από 1/1/18, μέσω της ενσωμάτωσής τους στο ποσό υπολογισμού των εισφορών της επόμενης χρονιάς.

-- Νέες περικοπές σε συντάξεις, παροχές και επιδόματα, όπως αυτές ψηφίστηκαν στον αντιασφαλιστικό νόμο - λαιμητόμο.

Και δε σταματούν εδώ: Με δεδομένη την 3η "αξιολόγηση" και τα 95 "προαπαιτούμενα" που τη συνοδεύουν, η κυβέρνηση στρώνει το έδαφος και για επιπρόσθετα μέτρα (...) Με παλιά και νέα αντιλαϊκά μέτρα χτίζουν την ανάκαμψη για λογαριασμό της κερδοφορίας του μεγάλου κεφαλαίου, τσακίζοντας τα δικαιώματα και τις ανάγκες μας.

Δεν σταματούν αν δεν τους σταματήσουμε!

Τα καθημερινά αδιέξοδα που βιώνουμε, επιβεβαιώνουν ότι το "θετικό κλίμα στην αγορά" δεν αφορά τους πάντες. Οι μεγάλες επιχειρήσεις και οι μονοπωλιακοί όμιλοι "βλέπουν" νέες ευκαιρίες για να εδραιώσουν και να εκτινάξουν την κερδοφορία τους.

Οι χιλιάδες αυτοαπασχολούμενοι παλεύουμε για την επιβίωση αντιμετωπίζοντας:

-- Ενα βουνό από χρέη σε εφορία, Ταμείο, απλήρωτους λογαριασμούς, τράπεζες και προμηθευτές, με τη "δαμόκλειο σπάθη" των κατασχέσεων και των πλειστηριασμών διαρκώς πάνω απ' το κεφάλι μας.

-- Τα υπέρογκα έξοδα για τις ανάγκες της οικογένειάς μας που έχουν εκτοξευτεί.

Σου λένε ψέματα! Απορρίπτουμε το αφήγημα της «δίκαιης ανάπτυξης» γιατί τέτοια δεν υπάρχει!

Μη σε ξεγελούν οι υποσχέσεις της κυβέρνησης για στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων!

Το "νέο παραγωγικό μοντέλο" το οποίο διαφημίζει η κυβέρνηση θα αποδειχθεί εξίσου σε βάρος σου. Οι παχυλές χρηματοδοτήσεις και φοροαπαλλαγές, η στήριξη της "υγιούς επιχειρηματικότητας" αφορούν τους λίγους και εκλεκτούς. Χρηματοδοτούνται από τα ματωμένα πλεονάσματα που χτίστηκαν πάνω στις δικές σου απώλειες.

Οι σχεδιασμοί για μετατροπή της χώρας σε διεθνή κόμβο Ενέργειας, μεταφορών, εμπορευμάτων, τουρισμού, η γεωστρατηγική αναβάθμιση (...) αφορούν τις επιδιώξεις του μεγάλου κεφαλαίου για να επιτύχει την εκτίναξη της κερδοφορίας του, για να αναβαθμίσει τη θέση του στην ευρύτερη περιοχή. Δεν πρόκειται να δώσουν λύση στα δικά σου προβλήματα. Αντίθετα, σε οδηγούν σε επικίνδυνες περιπέτειες.

Οι εξαγγελίες για ίδρυση αναπτυξιακής τράπεζας το 2018, για νέες ρυθμίσεις στα χρέη, για σταδιακή μείωση της φορολογίας αν πιαστούν οι στόχοι, όποια ανακούφιση και αν προσφέρουν, θα είναι προσωρινή. Δεν θα βάλουν φρένο στη συγκεντροποίηση, στη μονοπώληση της αγοράς, που επιταχύνεται λόγω της κρίσης αλλά και λόγω των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που στηρίχτηκαν από όλα τα αστικά κόμματα και τις κυβερνήσεις.

Η "δίκαιη" ανάπτυξη:

-- Δεν θα ξανανοίξει τα πάνω από 250.000 μαγαζιά που έκλεισαν.

-- Δεν θα ξαναδώσει τη 13η και τη 14η σύνταξη που έκοψαν.

-- Δεν θα ξαναβάλει τα χιλιάδες φάρμακα που κόπηκαν από τις λίστες του ΕΟΠΥΥ.

-- Δεν θα δώσει πίσω τα κλεμμένα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων.

-- Δεν θα αλλάξει τους συντελεστές αναπλήρωσης που δίνουν ανταποδοτική σύνταξη 192 ευρώ μετά από 35 χρόνια δουλειάς.

-- Δεν θα σβήσει τα χρέη που η κρίση τους προκάλεσε.

Γύρισε την πλάτη στο κάλεσμα για διόρθωση αυτής της πολιτικής. Ο δικός μας μονόδρομος είναι να την πολεμήσουμε μέχρι να την ανατρέψουμε.

Η πολιτική της ανταγωνιστικότητας και του ευρωμονόδρομου, που προώθησαν πιστά όλες οι κυβερνήσεις και τα κόμματα που πίνουν νερό στο όνομά της, εξυπηρετεί τα συμφέροντα των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων, των βιομηχάνων, των τραπεζιτών, των πολυκαταστημάτων (...) Αυτήν την πολιτική σήμερα υπηρετεί πιστά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που αποδεικνύεται άξια στη βρώμικη δουλειά για λογαριασμό του μεγάλου κεφαλαίου. Την ίδια πολιτική άσκησαν και θα ασκήσουν και οι εκκολαπτόμενοι "νέοι σωτήρες", η αξιωματική αντιπολίτευση, που περιδιαβαίνει σε επιχειρηματικά συνέδρια και διαβεβαιώνει Ευρωπαίους και Αμερικανούς αξιωματούχους ότι το κράτος έχει συνέχεια, ότι η δική της κυβέρνηση θα "τα κάνει καλύτερα".

Μην αφήνεις να περάσει κι άλλος χρόνος σε βάρος σου! Τώρα είναι η ώρα της συλλογικής δράσης!

Καμία εμπιστοσύνη, καμία αναμονή, καμία ελπίδα σε μια ακόμα νέα κυβερνητική εναλλαγή. Ο δικός σου δρόμος είναι η οργάνωση και πάλη!

Ο δρόμος της συναίνεσης και της υπομονής, στον οποίο μας καλούσαν όλες οι κυβερνήσεις μέχρι τώρα, για να βγει η χώρα από το τούνελ και να επιστρέψει στην κανονικότητα, δοκιμάστηκε με καταστροφικά αποτελέσματα στο εισόδημα και τη ζωή της οικογένειάς μας.

Ο μοναχικός δρόμος της ατομικής λύσης, της καθημερινής εξαντλητικής προσπάθειας για το μεροκάματο, μακριά από τους αγώνες, γιατί "τίποτε δεν αλλάζει" (...), άφησε τον καθέναν από εμάς ανυπεράσπιστο στη γενικευμένη και συντονισμένη επίθεση.

Οι "εφικτές" προτάσεις των διοικήσεων των ΓΣΕΒΕΕ - ΕΣΕΕ, και πολλών Ομοσπονδιών που τις υιοθετούν, για δήθεν έξυπνες και στοχευμένες πολιτικές στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, δεν αφορούν εσένα, αλλά ελάχιστες, κυρίως μεσαίες επιχειρήσεις, ώστε να συνεχίσουν να διατηρούν το μερίδιο που και πριν απολάμβαναν δίπλα στα μονοπώλια. Η τακτική τους για συναντήσεις στα υπουργεία, για "εποικοδομητικούς" διαλόγους με τις κυβερνήσεις και τους "θεσμούς", όχι μόνο αποδείχθηκαν άκαρπες αλλά, αντίθετα, υπονόμευσαν κάθε προσπάθεια για να οργανώσουμε την πάλη μας, έδωσαν χρόνο για να εξαπλωθεί η επίθεση που βιώνουμε όλα αυτά τα χρόνια.

Οι λύσεις αυτές δοκιμάστηκαν επανειλημμένα και χρεοκόπησαν. Τώρα ήρθε η ώρα να δοκιμάσουμε τη δύναμη της συλλογικής δράσης».

Η Πανελλαδική Γραμματεία της ΠΑΣΕΒΕ καλεί τους αυτοαπασχολούμενους να δώσουν αγωνιστικό «παρών», υπογραμμίζοντας: «Είναι δική σου υπόθεση να πυκνώσουν οι γραμμές του αγώνα ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης - ΕΕ, που μας οδηγεί συντεταγμένα στη γενικευμένη ανασφάλεια, στα χρέη και τα λουκέτα. Μαζικοποιώντας τα σωματεία μας, παίρνοντας αγωνιστικές αποφάσεις, μπορούμε να ορθώσουμε εμπόδια».

Ιδιαίτερο κάλεσμα απευθύνει στους «νέους συναδέλφους, που στις σημερινές πιο δύσκολες επαγγελματικά συνθήκες, προσπαθούν να δημιουργήσουν τη δική τους οικογένεια, να μεγαλώσουν τα παιδιά τους», καθώς και «στις συναδέλφισσες που πνίγονται κάτω από τις καθημερινές επαγγελματικές και οικογενειακές τους υποχρεώσεις».

Και καταλήγει: «Υπάρχει ελπίδα και διέξοδος. Αρκεί να την πιστέψεις, να τη στηρίξεις. Με ισχυρό ρωμαλέο κίνημα και σε συμμαχία με τους φυσικούς μας συμμάχους, όλους όσοι πλήττονται από αυτήν την πολιτική, τους μισθωτούς στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, τους βιοπαλαιστές αγρότες, μπορούμε να πολλαπλασιάσουμε τη δύναμή μας απέναντι στον κοινό αντίπαλο. Μπορούμε να διεκδικήσουμε την ανάκτηση των βαρύτατων απωλειών που έχουμε υποστεί όλα αυτά τα χρόνια, να διαμορφώσουμε τις προϋποθέσεις για να έρθουν στο προσκήνιο οι δικές μας ανάγκες».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ