Σάββατο 30 Ιούλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τρομοκρατική προσαγωγή συνδικαλιστή

Από την κινητοποίηση έξω από τη ΓΑΔΑ
Από την κινητοποίηση έξω από τη ΓΑΔΑ
Στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών οδηγήθηκε χτες, αργά το βράδυ, ο Παναγιώτης Μαυρίκης, συνδικαλιστής της ΠΑΣΕΒΕ, μέλος του ΔΣ του Συνδικάτου Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (ΣΑΤΑ) και επικεφαλής της «Ενωτικής Προοδευτικής Συνεργασίας». Η προσαγωγή του συνδικαλιστή έγινε λίγο μετά τις 9 το βράδυ. Τέσσερις άνδρες της Ασφάλειας με πολιτικά και με συμβατικό αυτοκίνητο τον περίμεναν έξω από το σπίτι του και του ζήτησαν να τους ακολουθήσει στη ΓΑΔΑ για κατάθεση.

Η κυβέρνηση επιχειρεί να τρομοκρατήσει τους αυτοαπασχολούμενους οδηγούς ταξί που αγωνίζονται ενάντια στα κυβερνητικά μέτρα. Και δε διστάζει να προχωρά σε τέτοιες ενέργειες. Οι εργαζόμενοι και τα άλλα λαϊκά στρώματα πρέπει με τον αγώνα τους να δώσουν τη δική τους απάντηση και στα αντεργατικά μέτρα, αλλά και για να μην περάσει αυτή η τρομοκρατία.

Λίγη ώρα μετά την τρομοκρατική προσαγωγή του Π. Μαυρίκη στη ΓΑΔΑ, εκδόθηκε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ. Στην ανακοίνωση σημειώνονται τα εξής:

«Το ΚΚΕ καταγγέλλει την τρομοκρατική προσαγωγή στη ΓΑΔΑ, κατόπιν εντολών της κυβέρνησης, του συνδικαλιστή της ΠΑΣΕΒΕ στον κλάδο των ΤΑΞΙ και μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας τους Μαυρίκη Παναγιώτη. Το ΚΚΕ απαιτεί την άμεση απελευθέρωσή του.

Η κυβέρνηση επιδιώκει με τις διώξεις να χτυπήσει το συνεχιζόμενο αγώνα στον κλάδο των ΤΑΞΙ. Τα τρομοκρατικά μέτρα, οι απειλές, οι συλλήψεις που προωθεί η κυβέρνηση πρέπει να συναντήσουν την καθολική αντίθεση και καταδίκη του λαού.

Οι εργαζόμενοι και οι αυτοαπασχολούμενοι πρέπει να δυναμώσουν την πάλη τους ενάντια στις διώξεις και την τρομοκρατία, για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ».

Στη ΓΑΔΑ έσπευσαν μέλη του ΠΑΜΕ, μέλη του ΔΣ του ΣΑΤΑ και ο νομικός σύμβουλος του ΣΑΤΑ. Ο Κυριάκος Ψιτόπουλος, μέλος του ΔΣ του ΣΑΤΑ, κατήγγειλε την κυβέρνηση για τη βίαιη προσαγωγή του συνδικαλιστή και τόνισε: «Η κυβέρνηση εκτελεί τις εντολές των μεγαλοξενοδόχων, των εφοπλιστών και του μεγάλου κεφαλαίου».

Λίγο μετά τις 12 τα μεσάνυχτα, ο Π. Μαυρίκης αφέθηκε ελεύθερος. Εξερχόμενος από το κτίριο της ΓΑΔΑ, δήλωσε: «Προσπαθούν να χτυπήσουν τον αγώνα μας με διώξεις και εισαγγελικές εντολές. Δεν πτοούμαστε. Η τρομοκρατία δε θα περάσει. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας, για εμάς και τις οικογένειές μας».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Προσαγωγές και προσπάθεια τρομοκράτησης(2021-02-11 00:00:00.0)
Επιστρατεύει αυταρχισμό απέναντι στον αγώνα για μέτρα προστασίας της υγείας του λαού(2020-11-10 00:00:00.0)
Προσαγωγές συνδικαλιστών σε κινητοποίηση ενάντια σε απολύσεις(2020-09-29 00:00:00.0)
Οργιο καταστολής σε διαδήλωση φοιτητών - μαθητών - εργαζομένων ενάντια στην ιμπεριαλιστική επίθεση στη Συρία(2018-04-17 00:00:00.0)
Συνεχίζεται η επικίνδυνη παρέμβαση του κράτους(2013-12-17 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ