Πέμπτη 12 Οχτώβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ
Καταγγέλλει μαζικές απολύσεις από δικηγορική εταιρεία

Τις μαζικές απολύσεις εργαζομένων, είκοσι τον αριθμό, από τη δικηγορική εταιρεία «Χαρακτινιώτης», με την αιτιολογία πως επέδειξαν επιθετική ή αντιδεοντολογική συμπεριφορά προς δανειολήπτες, καταδικάζει με ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων Χρηματοπιστωτικού Συστήματος Αττικής, υπογραμμίζοντας ότι «οι συγκεκριμένες συμπεριφορές ήταν κατεύθυνση που δινόταν στους εργαζομένους, η οποία συνοδευόταν από την απειλή της απόλυσης σε περίπτωση που δεν πιαστούν οι στόχοι». Να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη δικηγορική εταιρεία, όπως και άλλες, καλεί δανειολήπτες με ληξιπρόθεσμα χρέη προκειμένου να ρυθμίσουν τα δάνειά τους.

Το κλαδικό Σωματείο καταγγέλλει επίσης ότι η εργοδοσία αρνείται να συναντηθεί μαζί του, μετά τις καταγγελίες των εργαζομένων για τις πρόσφατες εξελίξεις, στο πλαίσιο της πάγιας στάσης της που στόχο έχει την παρεμπόδιση της συνδικαλιστικής δράσης.

Η πρακτική της επιθετικής συμπεριφοράς στους δανειολήπτες, αναφέρει το Σωματείο, είναι επιλογή της εργοδοσίας, που προωθούσε και επιβράβευε τέτοιες συμπεριφορές. Επισημαίνει πως «η λογική να καλλιεργείται η έχθρα των υπαλλήλων των εισπρακτικών και των τραπεζών απέναντι στους δανειολήπτες εξυπηρετεί ιδιαίτερα τις τράπεζες και τις αντίστοιχες εταιρείες».

Απευθυνόμενο στους ίδιους τους εργαζόμενους, καλεί σε συσπείρωση στις γραμμές του και σε συλλογική πάλη για άμεση ανάκληση όλων των απολύσεων, για να αναλάβει η εργοδοσία τις ευθύνες της για τις παράνομες και αντιδεοντολογικές πρακτικές, για βελτίωση των συνθηκών εργασίας, να σταματήσει τώρα η τρομοκρατία, αυξήσεις στους μισθούς κ.ά.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org