Πέμπτη 12 Οχτώβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΛΑΪΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ - ΤΑΞΙΚΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ
Σήμερα η κινητοποίηση για το δικαίωμα στην απεργία και τη συνδικαλιστική δράση

Στις 5 μ.μ., στο υπουργείο Εργασίας

Στη σημερινή παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας, στις 5 μ.μ., καλούν πλήθος συνδικαλιστικών οργανώσεων, ανταποκρινόμενες στο κάλεσμα που απηύθυνε η Γραμματεία Αττικής του ΠΑΜΕ για οργάνωση του αγώνα απέναντι στη νέα επίθεση που ετοιμάζουν κυβέρνηση - ΕΕ - ΔΝΤ ενάντια στο δικαίωμα στην απεργία και τη συνδικαλιστική δράση και οργάνωση των εργαζομένων.

Σε ανακοίνωσή της η Γραμματεία Αττικής του ΠΑΜΕ σημειώνει: «Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ετοιμάζεται σε συνεργασία με την ΕΕ και το ΔΝΤ, μπροστά στο κλείσιμο της 3ης "αξιολόγησης" και με την απόλυτη στήριξη των άλλων αστικών κομμάτων, όπως της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, να δώσει ένα σημαντικό χτύπημα στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα. (...) Ερχεται τώρα, σε συνθήκες "ανάκαμψης", να οργανώσει χτύπημα στην οργάνωση των εργατικών αγώνων και στο απεργιακό δικαίωμα. Γιατί γνωρίζει εκ των προτέρων ότι η "δίκαιη ανάπτυξη" που ευαγγελίζεται θα γίνει στο έδαφος της κατάργησης δικαιωμάτων και κατακτήσεων (...). Μπροστά σ' αυτή τη βαρβαρότητα για λογαριασμό του κεφαλαίου, ετοιμάζεται να βάλει τους εργατικούς διεκδικητικούς αγώνες στον πάγο.

(...) Ετοιμάζονται, λοιπόν, εντείνοντας την καταστολή, να βάλουν καινούργια εμπόδια στην απεργία, στην οργάνωση των εργαζομένων, να επιβάλουν ακόμα μεγαλύτερη αναλυτική καταγραφή και παρακολούθηση των πρωτοπόρων εργαζομένων με ηλεκτρονικό μητρώο από το αστικό κράτος, οικονομικό στραγγαλισμό των σωματείων για να μην μπορούν να αναπτύξουν δράση».

Απέναντι σε αυτήν την επίθεση, το ΠΑΜΕ καλεί «να σημάνει συναγερμός σε όλα τα συνδικάτα. Κάθε τίμιος συνδικαλιστής να μπει στην πρώτη γραμμή της μάχης. Κάθε εργάτης και εργάτρια να οργανωθεί στο σωματείο του. Για να δυναμώσουν τα συνδικάτα, για να κλιμακωθεί ο ταξικός αγώνας». Σε αυτήν την κατεύθυνση, καλεί όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να πάρουν αποφάσεις για γενική απεργία όταν η κυβέρνηση φέρει το νέο νόμο ενάντια στα εργατικά δικαιώματα.

Για την αυριανή κινητοποίηση, εξάλλου, κάλεσμα συμμετοχής έχουν απευθύνει Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και πολλά σωματεία, στα οποία προστίθενται με χτεσινές ανακοινώσεις τους το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Λυκόβρυσης - Πεύκης και το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων Δήμου Πετρούπολης.

Κάλεσμα συμμετοχής στην κινητοποίηση απευθύνει στους αυτοαπασχολούμενους και τους μικρούς ΕΒΕ η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας.

Συσκέψεις σωματείων σε Θεσσαλονίκη και Ζάκυνθο

-- Πλατιά σύσκεψη για την οργάνωση της απάντησης της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων απέναντι σε κυβέρνηση, ΕΕ και εργοδοσία οργανώνει σήμερα Πέμπτη η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ, στις 7 μ.μ., στο ΕΚΘ.

-- Σύσκεψη ενημέρωσης αλλά και οργάνωσης του αγώνα ενάντια στα σχέδια κυβέρνησης - κεφαλαίου - ΕΕ για το χτύπημα της απεργίας, της συνδικαλιστικής δράσης και της οργάνωσης των εργαζομένων, διοργανώνει το Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου, τη Δευτέρα 16/10, στις 6.30 μ.μ., στα γραφεία του (Ευγενίδου 5), και καλεί τα σωματεία του νησιού να δώσουν το «παρών».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αυξάνονται οι αποφάσεις για πανεργατική απεργία στις 8 Νοέμβρη (2/10/2018)
Γενική Συνέλευση των ναυπηγοξυλουργών (22/12/2017)
Προετοιμασίες για απεργιακή απάντηση ενάντια στο νέο γύρο της αντεργατικής επίθεσης (14/11/2017)
Κάτω τα χέρια από τη συνδικαλιστική δράση και το δικαίωμα στην απεργία (10/10/2017)
«Στο πόδι» για τα συνδικαλιστικά δικαιώματα, τους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις (6/10/2017)

Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org