Πέμπτη 12 Οχτώβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΕΡΚΥΡΑ
Κινητοποίηση σε ξενοδοχείο ενάντια στην εργοδοτική τρομοκρατία

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε ο Σύνδεσμος Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας την περασμένη Πέμπτη έξω από το ξενοδοχείο «Κέρκυρα Γκολφ», καταγγέλλοντας με ανακοίνωσή του την εργοδοτική τρομοκρατία που επικρατεί στο ξενοδοχείο.

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλει το Σωματείο, στη διάρκεια αντιπαράθεσης με στέλεχος της εργοδοσίας, μια καμαριέρα εργαζόμενη στο ξενοδοχείο λιποθύμησε και κατά την πτώση της χτύπησε στο κεφάλι παθαίνοντας διάσειση.

Με αφορμή αυτό το γεγονός, το Σωματείο επισημαίνει ότι οι ξενοδόχοι «έχουν ξεπεράσει κάθε όριο και συνεχίζουν να εντείνουν την εκμετάλλευση, την τρομοκρατία και τον αυταρχισμό, με στόχο την παραπέρα μείωση του επιχειρηματικού κόστους και την αύξηση της κερδοφορίας. (...) Η εντατικοποίηση της εργασίας, η πίεση και η εργοδοτική τρομοκρατία έχουν οδηγήσει δεκάδες ξενοδοχοϋπαλλήλους στα Κέντρα Υγείας, στους γιατρούς ή το νοσοκομείο. Με περιορισμένο προσωπικό, ανεπανάληπτες πληρότητες, μεγάλες απαιτήσεις και έλλειψη μέτρων προστασίας, οι ξενοδόχοι "λιώνουν" τους εργαζόμενους στα πολυτελέστατα παλάτια τους, που έχουν μετατραπεί σε κάτεργα για τους εργαζόμενους.

Μόνο στο δίμηνο Ιουλίου - Αυγούστου είχαμε για τους ξενοδοχοϋπάλληλους της Κέρκυρας: Ενα έμφραγμα, έναν ακρωτηριασμό δαχτύλου, έναν τραυματισμό στο πρόσωπο από ρίψη πυροτεχνημάτων, ενώ δεκάδες ήταν οι τραυματισμοί από πτώσεις (γλιστρήματα), καθώς και λιποθυμίες, από ένταση, στρες, υπερκόπωση και τη ζέστη. Περίοπτη θέση στο "μενού" του εργοδοτικού αυταρχισμού έχουν οι απειλές, οι ύβρεις και οι καθημερινοί προπηλακισμοί εργαζομένων από τους επιστάτες των αφεντικών».

Ο Σύνδεσμος απαιτεί να ληφθούν άμεσα μέτρα για την προστασία της υγείας και της ζωής των εργαζομένων. Καλεί τους εργαζόμενους να καταγγείλουν τα περιστατικά εργατικών «ατυχημάτων», να συσπειρωθούν στο Σωματείο, ώστε να ενισχυθεί η πάλη για καλύτερες συνθήκες εργασίας, με δικαιώματα και ικανοποιητικές αποδοχές.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ