Πέμπτη 12 Οχτώβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΧΑΡΤΕΡΓΑΤΕΣ
Ενέκριναν τη συγχώνευση στο ενιαίο Συνδικάτο Τύπου και Χάρτου

Τη συγχώνευσή του στο νέο ενιαίο Συνδικάτο Τύπου και Χάρτου αποφάσισε σε Γενική Συνέλευσή του το Σωματείο Χαρτεργατών Αττικής, την περασμένη Κυριακή. Ετσι, ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες για τη δημιουργία του νέου συνδικάτου που ξεκίνησαν με την αντίστοιχη απόφαση της Γενικής Συνέλευσης της Πανελλαδικής Ενωσης Λιθογράφων τον περασμένο Ιούνη και συνεχίστηκαν με την έγκριση του νέου καταστατικού πριν από λίγο καιρό.

Στη συνέλευση των χαρτεργατών συζητήθηκαν οι απαιτήσεις που δημιουργούνται για αποτελεσματική λειτουργία του νέου ενιαίου Συνδικάτου, όπως και η ανάγκη να αναπτυχθούν πρωτοβουλίες για να ενταχθούν σε αυτό οι μετανάστες εργάτες του κλάδου. Ακόμα, αποφασίστηκε η συμμετοχή στη σημερινή παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας για τη συνδικαλιστική δράση και το δικαίωμα στην απεργία, καθώς και στην απεργία που θα γίνει όταν έρθει το σχετικό νομοσχέδιο.

Συμφωνία για τα δεδουλευμένα στην «Diamont Print»

Συμφωνία για την καταβολή των δεδουλευμένων τεσσάρων μηνών απέσπασαν από την εργοδοσία οι εργαζόμενοι στην «Diamont Print» σε τριμερή συνάντηση που έγινε στην Επιθεώρηση Εργασίας με τη συμμετοχή του Συνδικάτου Τύπου και Χάρτου και της Σωματειακής Επιτροπής. Η συμφωνία προβλέπει η εργοδοσία μαζί με την καταβολή του τρέχοντος μισθού να καταβάλλει και ένα 15νθήμερο από τα οφειλόμενα για τους επόμενους τέσσερις μήνες. Μετά το πέρας αυτού του χρονικού διαστήματος θα γίνει νέα συνάντηση για την καταβολή του υπόλοιπου ποσού. Το Συνδικάτο καλεί τους εργαζόμενους να βρίσκονται σε επαγρύπνηση για την εφαρμογή της συμφωνίας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ