Πέμπτη 12 Οχτώβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΛΑΪΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ - ΛΑΪΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Κινητοποιήσεις ενάντια στις κατασχέσεις σπιτιών και καταθέσεων λαϊκών νοικοκυριών

Αγωνιστικές παρεμβάσεις πραγματοποιήθηκαν χτες στα Ειρηνοδικεία Αθήνας, Λαυρίου και Κορωπίου

«Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη!» βροντοφώναξαν σωματεία και Λαϊκές Επιτροπές από το δήμο Αθήνας, στη συγκέντρωση που πραγματοποίησαν χτες στο Ειρηνοδικείο της Αθήνας, μετά από κάλεσμα της Γραμματείας Αττικής του ΠΑΜΕ.

«Οργάνωση και αγώνας ενάντια στις κατασχέσεις σπιτιών και καταθέσεων λαϊκών νοικοκυριών», ήταν το σύνθημα στο πανό που άνοιξαν και στα τρικάκια που πέταξαν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στην κινητοποίηση στο Ειρηνοδικείο Αθηνών, όπου τελικά κανένας από τους πλειστηριασμούς που είχαν προγραμματιστεί για χτες δεν πραγματοποιήθηκε.

Κατά τη διάρκεια της αγωνιστικής παρέμβασης, οι συγκεντρωμένοι φώναξαν συνθήματα με τα οποία καλούσαν τους εργαζόμενους σε οργάνωση και αγώνα για την προστασία της λαϊκής κατοικίας, απέναντι στην επίθεση που κλιμακώνουν κεφάλαιο και κυβέρνηση. «Εμπρός λαέ ξεσηκωμός, κάτω τα χέρια απ' του λαού το βιος» και «Τέρμα πια στους εκβιασμούς, εμπόδισε λαέ τους πλειστηριασμούς» ήταν μερικά από αυτά.

Στην κινητοποίηση συμμετείχε ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του Κόμματος. Συμμετείχε επίσης αντιπροσωπεία της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ.

Ανάλογες παρεμβάσεις από τις ταξικές δυνάμεις πραγματοποιήθηκαν χτες και στα Ειρηνοδικεία σε Λαύριο και Κορωπί.

Κάλεσμα οργάνωσης και πάλης απέναντι στο σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής

«Με το κάλεσμα της Γραμματείας Αττικής του ΠΑΜΕ βρισκόμαστε σήμερα εδώ για να βάλουμε ένα φρένο στους σχεδιασμούς κυβέρνησης και μεγάλου κεφαλαίου να βάλουν χέρι στην περιουσία της εργατικής τάξης, του ελληνικού λαού», σημείωσε ο Αλέκος Περράκης, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, μιλώντας στην κινητοποίηση στο Ειρηνοδικείο Αθήνας. «Αυτό που είναι σημαντικό και το μήνυμα που στέλνουμε από τη σημερινή μας παρουσία», υπογράμμισε, «είναι το κάλεσμα προς κάθε συνδικάτο, κάθε εργαζόμενο, να οργανωθεί η αντίσταση απέναντι στο σύνολο της βάρβαρης αυτής πολιτικής, να πάρουν οι εργαζόμενοι την υπόθεση στα χέρια τους, να οργανωθούν και να παλέψουμε απέναντι σε όλα τα μέτωπα της αντιλαϊκής - αντεργατικής πολιτικής».

Από τη χτεσινή κινητοποίηση στο Ειρηνοδικείο Αθήνας
Από τη χτεσινή κινητοποίηση στο Ειρηνοδικείο Αθήνας
«Κανείς δεν είναι μόνος του απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ», τόνισε η Ολγα Πλιάτσικα, μέλος της Επιτροπής που έχει συγκροτηθεί από τη Γραμματεία Αττικής του ΠΑΜΕ, με στόχο την οργάνωση της πάλης και το συντονισμό ενάντια σε κατασχέσεις και πλειστηριασμούς. Κάλεσε τους εργαζόμενους να πάρουν θέση μάχης «μέσα από τα συνδικάτα μας, στους τόπους δουλειάς, μέσα από τις Λαϊκές Επιτροπές στις γειτονιές, έτσι ώστε κανένα σπίτι εργατικής - λαϊκής οικογένειας να μην πέσει στα χέρια τραπεζίτη». Υπενθυμίζεται πως κάθε σωματείο, εργαζόμενος, άνεργος, συνταξιούχος μπορεί να απευθύνεται στην Επιτροπή για την παροχή συμβουλών και βοήθεια, κυρίως όμως για την οργάνωση του αγώνα. Για το σκοπό αυτό, το ΠΑΜΕ διαθέτει τα εξής τηλέφωνα καθημερινής επικοινωνίας: 210.38.33.786, 697.40.10.107, 693.91.72.374, 694.74.45.479, 697.22.20.265.

Στο σχετικό κάλεσμά της προς την εργατική τάξη, τις φτωχές εργατικές και λαϊκές οικογένειες, η Γραμματεία Αττικής του ΠΑΜΕ τονίζει: «Να μην συμβιβαστεί κανείς με τη φοροληστεία και το χαράτσωμα που καταληστεύουν το λαϊκό εισόδημα. Περισσότερες από 1.000 κατασχέσεις τη μέρα, που στην πλειοψηφία τους αφορούν την εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα, τους συνταξιούχους. Πάνω από 500 πλειστηριασμοί τη βδομάδα, που αυξάνονται μέρα με τη μέρα, απειλώντας δεκάδες χιλιάδες καταχρεωμένες λαϊκές οικογένειες (...) Οι κατασχέσεις χρημάτων για χρέη θα διευρυνθούν. Επιπλέον, οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί θα αφορούν και την πρώτη κατοικία, θα γίνονται τρεις φορές τη βδομάδα (αντί μίας που ίσχυε μέχρι τώρα) και θα δίνεται η δυνατότητα στους τραπεζικούς ομίλους να εκχωρούν τα λεγόμενα "κόκκινα" δάνεια σε εταιρείες - κοράκια προκειμένου να προχωρούν άμεσα σε εκποίηση περιουσιών μαζί με τους τραπεζίτες! Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ κάνει ένα βήμα παραπάνω. Διαλύει ουσιαστικά την όποια παρεχόμενη προστασία υπήρχε στην πρώτη κατοικία. Κάνει παζάρια με τους τραπεζίτες για να καταργήσει τελείως ή να ρίξει σε πολύ χαμηλό επίπεδο τα κριτήρια προστασίας της πρώτης κατοικίας».

Από την παράσταση διαμαρτυρίας στο Ειρηνοδικείο Λαυρίου
Από την παράσταση διαμαρτυρίας στο Ειρηνοδικείο Λαυρίου
Στο φόντο αυτό υπογραμμίζει την ανάγκη κάθε σωματείο, κάθε Λαϊκή Επιτροπή να οργανώσει αποφασιστικά την πάλη, με συσκέψεις, συγκεντρώσεις, διαμαρτυρίες και κινητοποιήσεις ενάντια στις κατασχέσεις.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ