Πέμπτη 30 Νοέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Εμπρός λαέ, ξεσηκωμός, κάτω τα χέρια απ’ του λαού το βιος!»
  • Κινητοποιήσεις εργατικών σωματείων και Λαϊκών Επιτροπών χτες στα Ειρηνοδικεία ενάντια στους πλειστηριασμούς λαϊκών σπιτιών
  • ΜΑΤ και χημικά επιστράτευσε η κυβέρνηση

Στο Ειρηνοδικείο Αθήνας
Στο Ειρηνοδικείο Αθήνας
Με κεντρικό σύνθημα «Εμπρός λαέ, ξεσηκωμός, κάτω τα χέρια απ' του λαού το βιος», εργατικά σωματεία και Λαϊκές Επιτροπές, ανταποκρινόμενα στο κάλεσμα της Γραμματείας Αττικής του ΠΑΜΕ, πραγματοποίησαν χτες το απόγευμα, μέρα επανέναρξης των πλειστηριασμών μετά την αναστολή της αποχής των συμβολαιογράφων, παραστάσεις διαμαρτυρίας σε διάφορα Ειρηνοδικεία της Αττικής, συνεχίζοντας την πάλη τους κατά των πλειστηριασμών και των κατασχέσεων σπιτιών φτωχών εργατικών - λαϊκών οικογενειών.

Υλοποιώντας την αποφασιστικότητά της να «τρέξει» τους πλειστηριασμούς, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που έχει ήδη ανακοινώσει την αυστηροποίηση του νομοθετικού πλαισίου έτσι ώστε για αδικήματα όπως η «απειλή» και η «διατάραξη οικιακής ειρήνης» σε βάρος συμβολαιογράφων που διενεργούν πλειστηριασμούς να προβλέπεται αυτεπάγγελτη δίωξη και όχι δίωξη κατ' έγκληση, όπως ισχύει μέχρι σήμερα, έθεσε χτες σε εφαρμογή τα «ενισχυμένα μέτρα ασφαλείας» που αποφάσισαν στην αρχή του μήνα σε σχετική σύσκεψη οι υπουργοί Δικαιοσύνης, Σ. Κοντονής, ο αναπληρωτής υπουργός Δημόσιας Τάξης, Ν. Τόσκας, και ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Δ. Λιάκος.

Παρέταξε τα ΜΑΤ απέναντι στους εκατοντάδες διαδηλωτές που συγκεντρώθηκαν για να διαμαρτυρηθούν αλλά και να ματαιώσουν τους 29 προγραμματισμένους πλειστηριασμούς, ενώ στο Ειρηνοδικείο της Αθήνας στη Λουκάρεως ισχυρή αστυνομική δύναμη προχώρησε σε απρόκλητη χρήση βίας και χημικών μέσα σε κλειστό χώρο του Ειρηνοδικείου, σε βάρος εργαζομένων που διαδήλωναν ενάντια στην υφαρπαγή του μόχθου του λαού.

Στον Πειραιά
Στον Πειραιά
Μαχητικό το μπλοκ των ταξικών δυνάμεων και των Λαϊκών Επιτροπών Αθήνας με τα μέλη του να φωνάζουν συνθήματα όπως «Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη!», «Εμπρός λαέ, ξεσηκωμός, κάτω τα χέρια απ' του λαού το βιος!», «Τέρμα πια στους εκβιασμούς, εμπόδισε λαέ τους πλειστηριασμούς!».

Οπως δήλωσε ο Βάλσαμος Συρίγος, μέλος της ΕΕ του ΠΑΜΕ και πρόεδρος του ΕΚ Λαυρίου: «Σήμερα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έδειξε για πολλοστή φορά το τι μέλλει γενέσθαι με τα νέα μέτρα καταστολής που έρχονται ενάντια στο εργατικό και λαϊκό κίνημα. Πριν ακόμα ψηφίσει την κατάργηση της απεργίας και την περιστολή των δικαιωμάτων έρχεται και εφαρμόζει βία και καταστολή για να εξυπηρετήσει τους τραπεζίτες, τους μονοπωλιακούς ομίλους, τους βιομηχάνους. Το είδαμε αυτό στα Γιάννενα με δώδεκα συλλήψεις συνδικαλιστών, εργαζομένων που διεκδικούσαν την επαναπρόσληψη εργαζομένων σε σούπερ μάρκετ, το είδαμε στο υπουργείο Παιδείας, το είδαμε και τώρα εδώ στα Ειρηνοδικεία, όπου με καταστολή προσπαθούν να επιβάλουν τα "δίκια" των τραπεζιτών ενάντια στο λαό. Καλούμε το λαό σε μεγάλη συστράτευση και κινητοποίηση στην απεργία στις 14 Δεκέμβρη με πανελλαδικό ξεσηκωμό ενάντια στη βαρβαρότητα για να διεκδικήσουμε Συλλογικές Συμβάσεις, να σταματήσει η ληστεία και η επίθεση στους εργαζόμενους».

Σε άλλες πόλεις

Παραστάσεις διαμαρτυρίας έγιναν στα Ειρηνοδικεία Πειραιά και Νίκαιας από το Εργατικό Κέντρο Πειραιά, εργατικά σωματεία και Λαϊκές Επιτροπές, με το σύνθημα «Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη» να κυριαρχεί.

Διαμαρτυρία έξω από το Ειρηνοδικείο της Πάτρας οργάνωσαν χτες η Γραμματεία Αχαΐας του ΠΑΜΕ, συνδικάτα και Λαϊκές Επιτροπές. Στην κινητοποίηση συμμετείχε αντιπροσωπεία της δημοτικής αρχής, με επικεφαλής τον δήμαρχο Κώστα Πελετίδη. Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Πατρέων μεταξύ άλλων τόνισε τα εξής: «Οι λαϊκές οικογένειες αντιμετωπίζουν και τον κίνδυνο των πλειστηριασμών από την εφορία και τις τράπεζες. Χιλιάδες εργατικά και λαϊκά σπίτια κινδυνεύουν άμεσα να βγουν στο σφυρί. Η δημοτική αρχή, έχοντας ως γνώμονα τα λαϊκά στρώματα και τις ανάγκες τους, έχει επιλέξει όχθη. Είναι ανάγκη ο λαός μας να βγει στο προσκήνιο και να έρθει σε συνολική ρήξη με την αντιλαϊκή πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης, των κυβερνήσεων και του κεφαλαίου. Παρά τις επιδιώξεις όλων εκείνων των δυνάμεων που χρησιμοποιούν και το καρότο και το μαστίγιο για να στηρίξουν τα συμφέροντα του τραπεζικού κεφαλαίου, είτε καταστέλλοντας, είτε ενσωματώνοντας, η δύναμη εκείνη που θα δώσει απάντηση σε αυτό, αλλά και σε όλη την κατάσταση που βιώνει σήμερα ο λαός μας, είναι το ίδιο το εργατικό - λαϊκό κίνημα, η Κοινωνική Συμμαχία. Η πίεση του λαϊκού κινήματος μπορεί να στριμώξει την κυβέρνηση και να βάλει εμπόδια στα σχέδιά της να βγάλει στο σφυρί τα λαϊκά σπίτια».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ