Πέμπτη 21 Δεκέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Η νέα κυβερνητική πρόκληση θα πάρει την ανάλογη απάντηση από το εργατικό κίνημα

Από τη χτεσινή κινητοποίηση στο Ειρηνοδικείο Αθήνας
Από τη χτεσινή κινητοποίηση στο Ειρηνοδικείο Αθήνας
Την τροπολογία με την οποία η κυβέρνηση προσπαθεί να βάλει «στο γύψο» τις κινητοποιήσεις που υπερασπίζονται τη λαϊκή κατοικία καταγγέλλει το ΠΑΜΕ.

Σε ανακοίνωσή του σημειώνει:

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ προχωρά σε μέτρα καταστολής ενάντια στο εργατικό - λαϊκό κίνημα που αντιδρά στην αρπαγή της λαϊκής κατοικίας. Με τροπολογία που έφερε σήμερα (σ.σ. χτες) διώκει αυτεπάγγελτα όποιον διακόψει πλειστηριασμό, με ποινή φυλάκισης από 3 μέχρι 6 μήνες κατ' ελάχιστο. Είναι ακόμη μια πρόκληση, η οποία και αυτή θα πάρει την ανάλογη απάντηση από το οργανωμένο εργατικό κίνημα.

Ο κατήφορός τους δεν έχει σταματημό. Πριν από λίγες μέρες στο στόχαστρό τους μπήκε η απεργία, σήμερα οι κινητοποιήσεις στα ειρηνοδικεία, αύριο ό,τι επιτάσσουν τα μονοπώλια για την εξασφάλιση της κερδοφορίας τους. Είναι η κυβέρνηση για τη βρώμικη δουλειά, ικανή για όλα, και το αποδεικνύει καθημερινά. Ταυτόχρονα, συνεχίζει τον εμπαιγμό των λαϊκών νοικοκυριών με τις "συμφωνίες κυρίων" στις οποίες προχωρά με τους τραπεζίτες.

Απαιτούμε νομική κατοχύρωση προστασίας της λαϊκής κατοικίας. Καλούμε τους εργαζόμενους να εντείνουν την πάλη τους για την προστασία της λαϊκής κατοικίας. Στη βία και καταστολή, στο "νόμος και τάξη", απαντάμε με οργάνωση και πάλη».

Νέες κινητοποιήσεις για την υπεράσπιση της λαϊκής κατοικίας

Στο μεταξύ, παραστάσεις διαμαρτυρίας ενάντια στους πλειστηριασμούς σπιτιών λαϊκών οικογενειών οργάνωσε και χτες η Γραμματεία Αττικής του ΠΑΜΕ, στα Ειρηνοδικεία Αθήνας και Πειραιά. Με πανό, τρικάκια και συνθήματα έξω από το Ειρηνοδικείο της Αθήνας, οι εργαζόμενοι απηύθυναν κάλεσμα οργάνωσης και αγώνα. Από την κινητοποίηση καταδίκασαν την τροπολογία της κυβέρνησης και διαμήνυσαν πως η καταστολή δεν πρόκειται να βάλει φρένο στις κινητοποιήσεις.

Να σημειωθεί ότι οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν και χτες χρήση χημικών ενάντια σε συγκεντρωμένους, για να τους εμποδίσουν να προσεγγίσουν το κτίριο.

Υπενθυμίζεται ότι η Γραμματεία Αττικής έχει συγκροτήσει Επιτροπή για τις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς όπου κάθε σωματείο, εργαζόμενος, άνεργος, συνταξιούχος μπορεί να απευθυνθεί για την παροχή συμβουλών που είναι απαραίτητες, κυρίως όμως για την οργάνωση της πάλης και το συντονισμό. Εκπρόσωποι της Επιτροπής βρίσκονται κάθε Δευτέρα (6 μ.μ. - 8 μ.μ.) στα γραφεία του ΠΑΜΕ (Αγ. Φιλοθέης 5β). Τηλέφωνα καθημερινής επικοινωνίας: 210.38.33.786, 697.40.10.107, 693.91.72.374, 694.74.45.479, 697.22.20.265.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πρωτοβουλίες ενάντια στους πλειστηριασμούς(23/1/2018)
Αμεση και μαχητική απάντηση έδωσαν τα συνδικάτα(22/12/2017)
Νέες κινητοποιήσεις ενάντια στους πλειστηριασμούς λαϊκών κατοικιών(5/12/2017)
«Εμπρός λαέ, ξεσηκωμός, κάτω τα χέρια απ’ του λαού το βιος!»(30/11/2017)
Σε θέση μάχης απέναντι στους πλειστηριασμούς λαϊκών κατοικιών και την ένταση της καταστολής(23/11/2017)

Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org