Τετάρτη 18 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΠΑΣΕΒΕ
Οργανωμένη αντίσταση και κοινή πάλη

Αγωνιστικό κάλεσμα με αφορμή τις εργασίες της Συνέλευσης του ΚΕΚ ΓΣΕΒΕΕ

Την τακτική της «καταγραφής των προβλημάτων» και των «διορθωτικών προτάσεων» από την πλειοψηφία της διοίκησης της ΓΣΕΒΕΕ, καταγγέλλει η Γραμματεία της Πανελλαδικής Αντιμονοπωλιακής Συσπείρωσης ΕΒΕ (ΠΑΣΕΒΕ), με αφορμή τη Συνέλευση του ΚΕΚ της ΓΣΕΒΕΕ. Η Γραμματεία επισημαίνει:

«Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 14/5 η εκλογική συνέλευση του ΚΕΚ της ΓΣΕΒΕΕ. Η παράταξη της "Αντιμονοπωλιακής Συσπείρωσης" που υποστηρίζει τις θέσεις της ΠΑΣΕΒΕ, κρίνοντας τη συνολική 15χρονη λειτουργία του ΚΕΚ αποφάσισε να μη συμμετέχει στις εκλογικές διαδικασίες και κατάθεσε αναλυτική δήλωση για τη στάση της.

Η ΠΑΣΕΒΕ, το επόμενο διάστημα, θα δημοσιοποιήσει τη συνολική της πρόταση για την εκπαίδευση, την κατάρτιση και την αντιμετώπιση των πραγματικών αναγκών των αυτοαπασχολούμενων που προκύπτουν από την εξέλιξη της τεχνολογίας.

Την Κυριακή 15/5 παραβρέθηκε και ο Διοικητής του ΟΑΕΕ. Τα όσα ειπώθηκαν επιβεβαίωσαν τη δύσκολη θέση τόσο των αυτοαπασχολούμενων, όσο και του Ταμείου. Κατάσταση που έχουν οδηγήσει οι αντιασφαλιστικές πολιτικές των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ μέσα στα πλαίσια της εφαρμοζόμενης ευρωενωσιακής πολιτικής και που έχει επιδεινώσει η καπιταλιστική κρίση.

Στο ΔΣ της ΓΣΕΒΕΕ επίσης, έγινε συζήτηση για την κατάσταση των "αυτοαπασχολούμενων". Η συζήτηση αυτή επιβεβαίωσε την πάγια θέση της συμβιβαστικής πλειοψηφίας του ΔΣ:

  • "Καταγραφή" των προβλημάτων.
  • "Διορθωτικές προτάσεις" μέσα στα πλαίσια της εφαρμοζόμενης πολιτικής.
  • Επίκληση των αντικειμενικών και υποκειμενικών δυσκολιών, που με τη στάση τους οι ίδιοι έχουν διαμορφώσει, στο συνδικαλιστικό κίνημα.

Κάτω από την πίεση που δέχονται απ' τους αυτοαπασχολούμενους ότι...

"Δεν πάει άλλο!... Κάντε κάτι", η πρότασή τους για "ενημέρωση των ΕΒΕ μέσα από τα ΜΜΕ με τις "θέσεις" της ΓΣΕΒΕΕ",αντικειμενικά έρχεται να καλύψει την παντελή έλλειψη διάθεσης από μέρους τους για αγωνιστική διεκδικητική δράση.

Η ΠΑΣΕΒΕ στα πλαίσια της 3μηνης καμπάνιάς της που βρίσκεται σε εξέλιξη, καλεί κάθε αυτοαπασχολούμενο να βγάλει και απ' αυτά τα γεγονότα τα συμπεράσματά του.

Καμία κυβέρνηση, καμία συμβιβασμένη συνδικαλιστική ηγεσία δεν μπορεί ούτε θέλει να δώσει λύση στα προβλήματα που οδηγούν τους αυτοαπασχολούμενους ΕΒΕ στην ανεργία.

Καλούμε τους αυτοαπασχολούμενους:

  • Να συσπειρωθούν στα σωματεία τους με τις αγωνιστικές αντιμονοπωλιακές δυνάμεις.
  • Να καταδικάσουν τη συμβιβαστική στάση της ηγεσίας της ΓΣΕΒΕΕ.
  • Να πυκνώσουν τις τάξεις της ΠΑΣΕΒΕ με το ολοκληρωμένο πλαίσιο πάλης που έχει διαμορφώσει.

Η μόνη διέξοδος είναι: Η οργανωμένη αντίσταση και η ενιαία πάλη με το λαϊκό κίνημα για την ανατροπή συνολικά της πολιτικής των μονοπωλίων που μας αφανίζει και οδηγεί τα άλλα λαϊκά στρώματα στην εξαθλίωση».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ