Πέμπτη 15 Απρίλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΝΤΙΜΟΝΟΠΩΛΙΑΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΒΕ
Αγωνιστικό κάλεσμα για τις 22 του Απρίλη

«Ολοι στους δρόμους», είναι το σύνθημα της Πανελλαδικής Αντιμονοπωλιακής Συσπείρωσης ΕΒΕ (ΠΑΣΕΒΕ) για την Πέμπτη 22 του Απρίλη, μέρα πανελλαδικής κινητοποίησης ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης που πλήττουν καίρια και τους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς ΕΒΕ, μαζί με τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα. Η ΠΑΣΕΒΕ καλεί το αγωνιστικό συνδικαλιστικό κίνημα των αυτοαπασχολούμενων, κάθε σωματείο και ομοσπονδία, κάθε μικρό αυτοαπασχολούμενο επαγγελματία που πλήττεται από αυτή τη πολιτική, «να πάρουν την υπόθεση της υπεράσπισης της δουλειάς και των δικαιωμάτων στα χέρια τους, ενάντια στο κλίμα αναμονής και τη μοιρολατρία».

Στην ανακοίνωσή της, η ΠΑΣΕΒΕ τονίζει:

  • «Απαντάμε στην επίθεση ενάντια στη δουλειά μας και το εισόδημά μας δυναμώνοντας τον αγώνα για να βάλουμε φραγμό σ' αυτήν την αντιλαϊκή, φιλομονοπωλιακή πολιτική με στόχο την ανατροπή της.
  • Καταγγέλλουμε τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες ΓΣΕΒΕΕ και ΕΣΕΕ, που, με τη συμμετοχή τους στο στημένο διάλογο, διευκολύνουν την κυβέρνηση να υλοποιήσει τα αντιλαϊκά - φιλομονοπωλιακά μέτρα και εξάντλησαν τη δράση τους σε μελέτες και έρευνες που περιγράφουν τη δύσκολη κατάσταση των μικρών επιχειρήσεων, ενώ αρνούνται να πάρουν οποιαδήποτε απόφαση κινητοποίησης και διεκδίκησης.
  • Οικοδομούμε την κοινή δράση με τους εργαζόμενους και τη φτωχή αγροτιά που έχουμε κοινά αιτήματα, κοινούς στόχους. Κοινός είναι ο αντίπαλος, τα μονοπώλια και η πολιτική που στηρίζει τα κέρδη τους σε βάρος μας. Συμπαρατασσόμαστε με το ΠΑΜΕ και την ΠΑΣΥ».

Προσθέτει ότι «η αντιλαϊκή πολιτική θα κλιμακώνεται όσο αυτοί που πλήττονται από αυτήν την πολιτική δεν ξεσηκώνονται. Τη "σιωπή" μας θα τη λαμβάνουν σαν συγκατάθεσή μας. Οι αυτοαπασχολούμενοι, τα άλλα λαϊκά στρώματα για μια φορά ακόμα καλούμαστε να πληρώσουμε τα ελλείμματα, τα χρέη και τις συνέπειες της κρίσης που δημιούργησαν τα μονοπώλια και οι τράπεζες. Καλούμαστε να πληρώσουμε το λογαριασμό από τη συνθήκη του Μάαστριχ και την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Η πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ έχει στόχο να σαρώσει ό,τι απόμεινε από κοινωνικές κατακτήσεις και δικαιώματα στο όνομα της σωτηρίας της κερδοφορίας του μεγάλου κεφαλαίου και των μονοπωλίων».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ