Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 16 Απρίλη 2010 - αριθ. φύλλου: 10646

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Πληρωμένη απάντηση στους παραχαράκτες της Ιστορίας

Με επιστολή του, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του Κόμματος καταγγέλλει την προσπάθεια ευρωβουλευτών και συνολικά της ΕΕ να δηλητηριάσουν με τον αντικομμουνισμό και την ιστορική διαστρέβλωση τις λαϊκές συνειδήσεις.


ΣΕΛ.  3
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΕΕ - ΔΝΤ - ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ
Συμπαιγνία για σαρωτικές αντιλαϊκές ανατροπές

Καρατόμηση σε μισθούς και συντάξεις, νέα αύξηση στους ειδικούς και άλλους φόρους, περισσότερη ευέλικτη εργασία, μαζικές απολύσεις δημόσιων υπαλλήλων και άλλες αντιλαϊκές ανατροπές έρχονται με το «μηχανισμό δανειοδότησης».


ΣΕΛ.  6  -  9

ΣΦΑΓΙΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΗ Παλλαϊκός ξεσηκωμός στην απεργία 21-22 Απρίλη

Καμιά αναμονή. Να γίνουν κάστρα αγώνα οι τόποι δουλειάς, οι εργατογειτονιές, για να εμποδίσουμε την αντεργατική πολιτική, να μην περάσει το αντιασφαλιστικό τερατούργημα

Τον οριστικό ενταφιασμό όσων ασφαλιστικών δικαιωμάτων έχουν απομείνει από τις αλλεπάλληλες επιθέσεις της τελευταίας 20ετίας, αποφάσισε χτες η κυβέρνηση, καταργώντας τον κοινωνικό χαρακτήρα της Ασφάλισης και τα κατώτερα όρια των συντάξεων. Μειώνουν την κρατική χρηματοδότηση. Η λεγόμενη «βασική» σύνταξη θα ανέρχεται μόλις στα 360 ευρώ. Ο υπολογισμός του συντάξιμου μισθού στο ανταποδοτικό τμήμα θα γίνεται σε ολόκληρο τον εργάσιμο βίο, με ταυτόχρονη μείωση του συντελεστή αναπλήρωσης για την 35ετία, που θα οδηγήσει σε μείωση από το 70% που ισχύει σήμερα στο 50%. Ετσι, θα χρειάζονται πάνω από 40 χρόνια δουλειάς για σύνταξη, ενώ η μείωσή της θα φτάσει στο 30% σε σχέση με σήμερα. Το χαράτσι (νέος ΛΑΦΚΑ) σε όλες τις συντάξεις πάνω από 1.400 ευρώ, από το 2010, τις μειώνει άμεσα και απόλυτα.


ΣΕΛ.  15   -   22

ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΕΣ ΤΗΣ ΖΩΝΗΣ
Πρώτα θετικά αποτελέσματα του αγώνα και της ταξικής αλληλεγγύης

Η μάχη που δίνουν αταλάντευτα οι εργατοτεχνίτες της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, συσπειρωμένοι αποφασιστικά στα ταξικά τους σωματεία, η οποία χτες κλιμακώθηκε με τον αποκλεισμό του έργου της επέκτασης της ΠΕΤΡΟΛΑ, αλλά και η μεγάλη αλληλεγγύη στον αγώνα τους από το αγωνιστικό προσκλητήριο του ΠΑΜΕ, άρχισε να καταγράφει τα πρώτα θετικά αποτελέσματα. Απέσπασαν δέσμευση από τα ΕΛΠΕ ότι για τις ειδικότητες που αφορούν τη Ζώνη θα προσληφθούν άνεργοι του κλάδου.


ΣΕΛ.  21

Φτάνει πια!

Το αντιδραστικό, επικίνδυνο αστικό ιδεολόγημα ότι οι εργαζόμενοι είχαν για πολλά χρόνια ένα υψηλό βιοτικό επίπεδο με δανεικά, που ήταν πάνω από τις πραγματικές τους ανάγκες, γι' αυτό δημιουργήθηκαν τα τεράστια κρατικά ελλείμματα και χρέη, χρησιμοποιείται για να επιβάλουν στο λαό να ζει με λιγότερα γιατί λένε ότι λιγότερες είναι οι πραγματικές του ανάγκες. Βιάζουν τη συνείδησή του, προσπαθώντας να τον ενοχοποιήσουν, ακόμη και γι' αυτήν την άθλια ζωή που ζει, συγκριτικά με τις δυνατότητες του παραγόμενου πλούτου από τον ίδιο, που τον κλέβουν οι καπιταλιστές, αλλά και τα επιτεύγματα της επιστήμης και της τεχνικής. Τον ωθούν σε μεγαλύτερη εξαθλίωση με τα αντιδραστικά μέτρα απόλυτης μείωσης μισθών, συντάξεων και εισοδημάτων, με ανεργία, ελαστική απασχόληση, άγρια φορολόγηση γιατί έχει ιδιόκτητο σπίτι και ένα μικρό αυτοκίνητο, επιβολή τεράστιων έμμεσων φόρων, κατάργηση των δημόσιων υπηρεσιών Υγείας - Πρόνοιας, άκρατης εμπορευματοποίησής τους, όπως και της Παιδείας, αδυναμία εξασφάλισης δημιουργικού και ελεύθερου χρόνου, συνολικά αδυναμία αναπλήρωσης της εργατικής δύναμης και ανεπανόρθωτη φθορά της. Ολες αυτές οι ανάγκες μπορούν να ικανοποιηθούν σήμερα. Ταυτόχρονα, με την πολιτική αποπληθωρισμού, θα μειώσουν δραστικά το λαϊκό εισόδημα, ωθώντας σε απόλυτη εξαθλίωση. Μας στέλνουν ζωντανούς στην κόλαση. Ξεσηκωμός να τους εμποδίσουμε, να τους ανατρέψουμε, να κοινωνικοποιήσουμε τον πλούτο που παράγουμε, καταργώντας τα παράσιτα της κοινωνίας, τους καπιταλιστές.



ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ
Οργιο αστυνομοκρατίας σε πολλές περιοχές της Αθήνας

ΣΕΛ.  23
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ
Κρύβει τους σχεδιασμούς και την ουσία

ΣΕΛ.  14
49η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΗΣ ΝΙΚΗΣ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΩΝ ΧΟΙΡΩΝ
Μήνυμα του ΚΚΕ προς το ΚΚ Κούβας

ΣΕΛ.  11

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ