Τρίτη 17 Γενάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ»
Κινητικότητα και ανταγωνισμοί για τη συγκρότηση «τρίτου πόλου»

Η Φώφη Γεννηματά υποδέχεται τον Γ. Παπανδρέου στην εκδήλωση για τους πρώην και νυν βουλευτές και ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ
Η Φώφη Γεννηματά υποδέχεται τον Γ. Παπανδρέου στην εκδήλωση για τους πρώην και νυν βουλευτές και ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ
Συνεχίζονται διεργασίες και αντιπαραθέσεις για την ανασυγκρότηση του χώρου της πέραν του ΣΥΡΙΖΑ εγχώριας σοσιαλδημοκρατίας.

Μετά την πρόσφατη συμφωνία με τον Γιώργο Παπανδρέου και το ΚΙΔΗΣΟ, η Φώφη Γεννηματά, από τη συνεδρίαση της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ, την Κυριακή, απηύθυνε και νέο κάλεσμα λέγοντας πως «είναι ώρα να κάνουν ανάλογο βήμα όλα τα στελέχη και οι δυνάμεις του κεντροαριστερού χώρου που δεν είναι ακόμη μαζί μας».

Εμμέσως πλην σαφώς αναφέρθηκε και στη νέα πρωτοβουλία ανασυγκρότησης του χώρου από τους Γιάννη Ραγκούση, Αννα Διαμαντοπούλου και Γιώργο Φλωρίδη (που διοργάνωνε την ίδια μέρα εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη) κάνοντας λόγο για «ελιτίστικες κινήσεις που διασπούν και αποδυναμώνουν, που αντιστρατεύονται και δεν υπηρετούν τη συνοχή και τη δυναμική της παράταξης, δεν έχουν καμιά απήχηση στην κοινωνία. Δεν έχουν καμία τύχη».

«Ενότητα και συσπείρωση δεν σημαίνει αναπαλαίωση», ανέφερε στην τοποθέτησή του στην ΚΕ ο Ευ. Βενιζέλος και πρόσθεσε, ρίχνοντας τα βέλη του εναντίον της συνεργασίας με τον Παπανδρέου, ότι ορισμένοι εκλαμβάνουν τις εξελίξεις «ως εφαρμογή του δόγματος που λέει ότι στην πολιτική όλα γίνονται και με την ίδια άνεση ξεχνιούνται», σημειώνοντας ότι «κάποιοι χρωστούν τουλάχιστον μια εξήγηση. Κάποιοι οφείλουν τουλάχιστον μια συγγνώμη».

Τάχθηκε υπέρ της συγκρότησης «του μεγάλου πολιτικού φορέα που θα εκφράζει όλο το εύρος του προοδευτικού κέντρου, της δημοκρατικής παράταξης» και ανέφερε πως «η χώρα πρέπει να αποκτήσει, μετά τις εκλογές, κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης, που σημαίνει κυβέρνηση με τη συμμετοχή όλων των δημοκρατικών δυνάμεων που αποδέχονται τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό και το στρατηγικό πλαίσιο αναφοράς της χώρας», προσθέτοντας ότι «ο ηττημένος ΣΥΡΙΖΑ θα κληθεί να μετάσχει».

Σε ό,τι αφορά την εκδήλωση των Ραγκούση, Διαμαντοπούλου, Φλωρίδη, προβλήθηκε ως στόχος να δημιουργηθεί μια νέα μεγάλη παράταξη στη σοσιαλδημοκρατία. Οπως είπε ο Γ. Ραγκούσης, η πρωτοβουλία «θέλει να αλλάξει τον προοδευτικό χώρο και όχι να γίνει μία συνιστώσα του», ενώ έθεσε ως «πραγματικό πολιτικό δίλημμα» όχι το «ή εμείς ή η Δημοκρατική Συμπαράταξη, αλλά ή ο ΣΥΡΙΖΑ ή μια νέα μεγάλη και ενωμένη προοδευτική παράταξη».

Στην εκδήλωσή τους εμφανίστηκε και ο Γρηγόρης Ψαριανός από το Ποτάμι, ο οποίος στην παρέμβασή του είπε μεταξύ άλλων: «Σας στέλνω και τους χαιρετισμούς του Σταύρου Θεοδωράκη, ο οποίος δεν μπόρεσε να έρθει, αλλά θα είμαστε μαζί σε αυτή τη διαδικασία».

Η Γεννηματά επιφύλαξε και γι' αυτούς μιαν απάντηση, μιλώντας χτες στο ΣΚΑΪ: «Το κάλεσμά μας, να έλθουν μαζί μας, είναι ανοικτό, αλλά είναι για τώρα, όχι για λίγο πριν τις εκλογές», σημείωσε. Ο Γ. Ραγκούσης ανταπέδωσε τα «πυρά», δηλώνοντας στο «Πρακτορείο FM» ότι η πρόταση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης «συνεπάγεται ότι δεν θα αλλάξει τίποτα»...

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ο «νέος» φορέας έρχεται να στηρίξει αντιλαϊκούς σχεδιασμούς(2017-09-03 00:00:00.0)
Διεργασίες ανασύνθεσης με το βλέμμα στην «επόμενη μέρα»(2017-08-08 00:00:00.0)
Συνεχίζονται οι διεργασίες(2017-03-30 00:00:00.0)
Ποικίλα σχέδια για το μέλλον στο φόντο ευρύτερων αναδιατάξεων(2017-01-05 00:00:00.0)
Ψάχνει δρόμους για την ανασύνθεση του «κέντρου»(2016-04-02 00:00:00.0)
Ενταση και επιτάχυνση διεργασιών(2016-01-19 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ