Τρίτη 17 Γενάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πραγματοποιήθηκε το πολιτικό μνημόσυνο του Μ. Σπυριδάκη

Με το πολιτικό μνημόσυνο που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης, το φιλειρηνικό κίνημα της περιοχής, αποχαιρέτησε τον κομμουνιστή, αγωνιστή του αντιδικτατορικού αγώνα και πρόεδρο της ΕΔΥΕΘ, Μιχάλη Σπυριδάκη, που συνέδεσε όλη του τη ζωή με το Κόμμα και το λαϊκό κίνημα.

«Είμαστε περήφανοι, που βαδίσαμε στους ίδιους δρόμους μαζί του και αγωνιστήκαμε στα ίδια μετερίζια. Διδαχτήκαμε από την πείρα και τις γνώσεις του. Θα θυμόμαστε πάντα την αγάπη του και το βαθύ ανθρωπισμό του», τόνισε ο Νίκος Ζώκας αντιπρόεδρος της ΕΕΔΥΕ και γραμματέας της ΕΔΥΕΘ. Και πρόσθεσε: «Σήμερα, που στον κόσμο και ειδικά στην περιοχή μας πυκνώνουν τα σύννεφα και οι απειλές για τους λαούς, (...) το παράδειγμά του μας εμπνέει να φέρουμε πολλούς νέους αγωνιστές κι αγωνίστριες στις γραμμές μας, να συνεχίσουμε».

Η εκδήλωση ξεκίνησε με αφιέρωμα στην πλούσια αγωνιστική δράση του Μιχάλη Σπυριδάκη του κομμουνιστή αγωνιστή της αντιδικτατορικής πάλης και του φιλειρηνικού κινήματος από τους ηθοποιούς Αννα Σιταρίδου και Νίκο Χατζή τους οποίους μουσικά συνόδεψαν ο Αντώνης Κουμανδράκης και το μουσικό σχήμα «Κάτι απ' τα παλιά» (Νίκος Αναστασάκης και Μανόλης Παπαναργύρου).

Παραβρέθηκε, πολυμελής αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, με επικεφαλής τα μέλη του ΠΓ Θεοδόση Κωνσταντινίδη και Κώστα Αβραμόπουλο. Επίσης, ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Δελής.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org