Τρίτη 17 Γενάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
20ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΚΕ - ΠΡΟΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ
Για τη δουλειά μας

Από μεριάς μου θα γίνει προσπάθεια να τονιστούν γνωστά πράγματα σε μας. Οι αντιθέσεις ανάμεσα σε αστική τάξη και προλεταριάτο οξύνονται. Η κρίση προκαλεί αύξηση της πίεσης της αστικής τάξης στην εργατική τάξη, αύξηση ανεργίας, αύξηση μόνιμης στρατιάς ανέργων, πτώση μεροκάματων.

Είναι προφανές ότι τα γεγονότα αυτά δεν επαναστατικοποιούν την κατάσταση, όμως οξύνουν την πάλη των τάξεων και σπρώξιμο των εργατών σε νέες ταξικές μάχες. Οι εργάτες ή τουλάχιστον πολλοί απ' αυτούς εξακολουθούν να πιστεύουν ότι δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα χωρίς τη βοήθεια της αστικής τάξης. Η πρόληψη αυτή καθώς και άλλες είναι αρρώστιες που καλλιεργούν οι Σοσιαλδημοκράτες μέσα στην εργατική τάξη. Σήμερα αρχίζουν να γκρεμίζονται κάποιες σοσιαλδημοκρατικές αυταπάτες μέσα στις εργατικές μάζες.

Καθοριστικό θα είναι:

1. Ανοδος ΚΚΕ - το κύμα απεργιών που πρέπει να δημιουργηθεί με την καθοδήγησή του και συμμετοχή του και με την αλλαγή των οικονομικών απεργιών σε πολιτικές.

2. Μαζικές διαδηλώσεις των συμπαθούντων του ΚΚΕ, εργατών, διαδηλώσεις που βρίσκουν βαθύτατη απήχηση μέσα στην εργατική τάξη.

3. Προσπάθεια να κατανοηθεί ότι το ΚΚΕ είναι το μοναδικό κόμμα που πρέπει να 'χουν εμπιστοσύνη, το μοναδικό κόμμα ικανό να τα βάλει με τον καπιταλισμό και αξίζει οι εργάτες να το ακολουθήσουν στην πάλη για την απελευθέρωση από τον καπιταλισμό.

Σήμερα χρειάζεται να εκτιμηθεί η κατάσταση και να χρησιμοποιηθεί όπως πρέπει:

1. Αναδιοργάνωση όλης της κομματικής δουλειάς με έναν πιο επαναστατικό τρόπο στο πνεύμα της διαπαιδαγώγησης και της προετοιμασίας των μαζών για την επαναστατική πάλη, γιατί έτσι μπορούν να προετοιμασθούν οι μάζες για την προλεταριακή επανάσταση.

2. Αναπτύσσοντας ανειρήνευτη πάλη ενάντια στη σοσιαλδημοκρατία, του φερέφωνου της πλουτοκρατίας, στις γραμμές της εργατικής τάξης.

3. Ανειρήνευτη πάλη σε κάθε είδους παρεκκλίσεις οπορτουνιστικές, που χύνουν νερό στο μύλο της σοσιαλδημοκρατίας.

4. Είναι απαραίτητο να ακολουθήσουμε αυτή την πορεία, γιατί μόνο με αυτή την πορεία θα προετοιμάσουμε με επιτυχία το προλεταριάτο, για μελλοντικές ταξικές μάχες.

5. Ακολουθώντας αυτήν την πορεία υπολογίζουμε μέσα στο χρόνο στην παραπέρα αύξηση και επιρροή του ΚΚΕ.

Σύντροφοι και φίλοι, η σημερινή οικονομική κρίση θα εξελιχθεί στις περισσότερες χώρες σε πολιτική. Η αστική τάξη σήμερα ζητά και θα αναζητά την διέξοδο από την κατάσταση αυτή. Τα αποτελέσματα θα 'ναι στον παραπέρα εκφασισμό, χρησιμοποιώντας για το σκοπό αυτό όλες τις αντιδραστικές δυνάμεις, μαζί και τη σοσιαλδημοκρατία.

Γι' αυτούς που πιστεύουν ότι ο φασίστας είναι άνθρωπος της διπλανής πόρτας και χρειάζεται να τον βοηθήσουμε, ο σ/φος Στάλιν έλεγε: «Η παρέκκλιση είναι κάτι το λαθεμένο που θα δώσει το αποτέλεσμά της μετά εάν δεν τη σταματήσεις έγκαιρα. Ο φασίστας συγκεντρώνει δυνάμεις και όποιος δεν το βλέπει αυτό, όποιος λέει ότι αυτά είναι ανοησίες, ότι ο φασίστας είναι σκιάχτρο, αυτός εκθέτει το κόμμα στον κίνδυνο να χάσει την επαγρύπνηση και να βρεθεί αφοπλισμένο στην πάλη ενάντια στο φασισμό, γιατί ο φασίστας είναι ο πράκτορας του καπιταλισμού».

Η αστική τάξη στην εξωτερική της πολιτική θα προβεί σε καινούργιες επεμβάσεις, πολέμους, το προλεταριάτο παλεύοντας ενάντια στην καπιταλιστική ιμπεριαλιστική εκμετάλλευση και τον κίνδυνο πολέμου θα μεγαλώσει η τάση αναζήτησης εξόδου στην επανάσταση.

Καλούμε κάθε εργάτη του χεριού και του πνεύματος, κάθε φτωχό αγρότη μικρό, μεσαίο, συσπείρωση στις γραμμές του ΚΚΕ, για ποιοτικό προχώρημα προς τα μπρος, με την ανάπτυξη ταξικού πολιτικού αγώνα.


Ιατρού Νίκος
ΚΟΒ Περιχώρων Σπάρτης


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org