Τρίτη 17 Γενάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Διεργασίες και στην ακροδεξιά

Διεργασίες αναμόρφωσης τρέχουν και στα «ακροδεξιά» του αστικού πολιτικού χάρτη, με βασικό χαρακτηριστικό την προσπάθεια να ξεπλυθεί η ναζιστική Χρυσή Αυγή και να αναβαθμιστεί ο ρόλος της. Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Real News», μέρος της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής έχει αποφασίσει να παραμερίσει τις «ακρότητες» και τα ναζιστικά σύμβολα και να μετατραπεί σε ένα αμιγώς «εθνικοπατριωτικό» κόμμα.

Οπως αναφέρει η εφημερίδα, «στόχος τους είναι να αυξήσει το κόμμα τα ποσοστά του και να ανέβει ακόμη και στο βάθρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης! Οι ιθύνοντες μάλιστα προσβλέπουν ακόμη και στη συμμετοχή της ΧΑ σε ένα κυβερνητικό σχήμα». Σε μια τέτοια βάση ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ., αλλά και του σχήματος «Εθνική Ενότητα», την οποία έστησε με τον Τάκη Μπαλτάκο, Γιώργος Καρατζαφέρης, καλεί, μέσω της εφημερίδας, τη ΧΑ να αλλάξει «φυσιογνωμία» ούτως ώστε να υπάρξει ένα «έδαφος συνεννόησης».

«Η ΧΑ είναι σαφές ότι είναι ένα ευρωπαϊκό κόμμα. Ομως έχει μία "πολιτεία" που την κάνει απαγορευτική για ένα μεγάλο κομμάτι του κόσμου. Εγώ ως Καρατζαφέρης θα μπορούσα να συνομιλήσω μαζί τους και να τους πείσω για την αναγκαιότητα υπεράσπισης της ιδεολογίας τους με άλλη πολιτική», αναφέρει ο Καρατζαφέρης, ενώ ερωτηθείς και για το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον Νίκο Μιχαλολιάκο, απαντά καταφατικά. «Οπως συνεργάστηκε εκείνος μαζί μου στις νομαρχιακές εκλογές του 2002, όπου τέσσερα στελέχη δικά του ήταν υποψήφια στον συνδυασμό μου. Μεταξύ αυτών, ο Ηλίας Παναγιώταρος, σημερινός βουλευτής της ΧΑ».

«Προτείνω στην ΧΑ να γίνει ελκυστική», συνεχίζει. «Αν παραμείνει στην πολιτική έκφραση που σήμερα περιφέρει είναι καταδικασμένη να μείνει στα ίδια ποσοστά. Αν θέλει ο εθνικοπατριωτικός παράγοντας να γίνει πρωταγωνιστής στο πολιτικό σκηνικό πρέπει να ακολουθήσει ό,τι έκανε ο Τζιανφράνκο Φίνι στην Ιταλία και η Μαρίν Λεπέν στη Γαλλία».

Να καταγραφεί ότι ο έτερος συνιδρυτής της «Εθνικής Ενότητας», Μπαλτάκος, ο οποίος μάλιστα είχε εξοστρακιστεί από την κυβέρνηση Σαμαρά, της οποίας ήταν γενικός γραμματέας, όταν αποκαλύφθηκαν επαφές του με τον Ηλία Κασιδιάρη, φέρεται τώρα να αντιδρά στο τέτοιο κομπρεμί με τη ΧΑ και να δηλώνει πως αν ο Καρατζαφέρης το προχωρήσει, ο ίδιος θα αποχωρήσει από την «Εθνική Ενότητα». Γράφεται, επίσης, ότι τον Μπαλτάκο θα τον ενδιέφερε να διεκδικήσει τη δημαρχία της Αθήνας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κάλλιο αργά...(15/3/2019)
«Νέο» κόμμα με παλιά υλικά(9/4/2016)
Λιβανίζει στελέχη των ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΑΝΕΛ(6/6/2014)
Κι άλλες χαφιεδοκάμερες θέλει η κυβέρνηση(17/4/2014)
Αποφασιστική απομόνωση της ναζιστικής Χρυσής Αυγής(11/4/2014)
Αλλάζει ρούχα ο Μανολιός στην «ακροδεξιά»;(6/4/2014)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org