Τρίτη 5 Μάη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Σύσκεψη για τις εξελίξεις στη Ναυπηγοεπισκευή

Σύσκεψη με θέμα τα οξυμένα προβλήματα των εργαζομένων στα ναυπηγεία, στο μέλλον και την προοπτική της Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας, έγινε χτες το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά, με πρωτοβουλία του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας.

Στο κάλεσμα του Συνδικάτου ανταποκρίθηκαν το Σωματείο Ναυπηγοξυλουργών, η Ενωση Υφαλοχ/τών - Ματσακ/τών - Αμμ/τών και Καθαριστών Σύρου και το Σωματείο Ναυπηγείων Αυλίδας. Στη σύσκεψη συμμετείχαν και εργαζόμενοι από τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά και Ελευσίνας.

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε τα σωματεία να ζητήσουν συναντήσεις με τους υπουργούς Εργασίας και Ναυτιλίας, απαιτώντας: Κανένας απλήρωτος εργαζόμενος στα ναυπηγεία - καταβολή των δεδουλευμένων. Εκτακτο βοήθημα 1.000 ευρώ. Επαναφορά των ΣΣΕ στα επίπεδα του 2009.

Στο μεταξύ, συνάντηση με την εργοδοσία και τον υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Π. Λαφαζάνη, είχε χτες συνδικαλιστική αντιπροσωπεία των εργαζομένων στα ναυπηγεία στο Νεώριο Σύρου (ιδιοκτησίας Ταβουλάρη) που βρίσκονται σε απεργία πάνω από δύο βδομάδες. Οι 250 μόνιμοι και οι 150 έκτακτοι εργαζόμενοι διεκδικούν την καταβολή δεδουλευμένων τεσσάρων μηνών.

Και στη χτεσινή συνάντηση, η αντιπροσωπεία απαίτησε συγκεκριμένο πρόγραμμα αποπληρωμής των δεδουλευμένων, όμως ο εργοδότης απέφυγε να αναλάβει οποιαδήποτε δέσμευση. Σήμερα, η αντιπροσωπεία θα συναντηθεί με τον υπουργό Εργασίας, Π. Σκουρλέτη, ενώ αναμένεται η απόφαση της έφεσης που έχει κάνει ο εργοδότης, προκειμένου να ακυρώσει προηγούμενη δικαστική απόφαση που χαρακτήρισε νόμιμη την κινητοποίηση των εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ