Τρίτη 5 Μάη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ανακοίνωση του ΠΑΜΕ για το 43ο Συνέδριο της ΠΟΕ - ΟΤΑ

Χαιρετίζει τους εργαζόμενους που ανέδειξαν δεύτερη δύναμη την παράταξη της ΔΑΣ, ενισχυμένη σε ποσοστά και έδρες

Από παλιότερη κινητοποίηση εργαζομένων στους ΟΤΑ
Από παλιότερη κινητοποίηση εργαζομένων στους ΟΤΑ
Στις εργασίες και τα αποτελέσματα του 43ου Συνεδρίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων ΟΤΑ (ΠΟΕ - ΟΤΑ), που έγινε την περασμένη βδομάδα, αναφέρεται σε ανακοίνωσή της η Πανελλαδική Γραμματεία του ΠΑΜΕ στους ΟΤΑ.

Σε αυτήν, σημειώνεται ότι «οι αντιπρόσωποι της ΔΑΣ τίμησαν την ψήφο των εργαζομένων και έδωσαν όλες τις δυνάμεις τους για να συζητηθούν τα προβλήματα, για να γίνει Συνέδριο, για να παρθούν αποφάσεις, για να γίνει κατανοητό τι κίνημα χρειάζεται ο κλάδος (...) Μέσα από μια σκληρή μάχη, η ΔΑΣ - ΟΤΑ αναδείχτηκε και πάλι σε δεύτερη δύναμη και βγήκε ενισχυμένη σε ποσοστά και σε έδρες στο Γενικό Συμβούλιο (...)».

Στην αντίπερα όχθη, οι άλλες δυνάμεις «αποκλείοντας αντιπροσώπους, νοθεύοντας τη θέληση των εργαζομένων, τραμπουκίζοντας, διακόπτοντας τις διαδικασίες και ακολουθώντας παρελκυστική τακτική» είχαν ως στόχο να μη γίνει τελικά ουσιαστική συζήτηση, ώστε «να μην αποκαλυφτούν οι ιδεολογικές και πολιτικές συγκλίσεις των παρατάξεων του παλιού και του νέου κυβερνητικού συνδικαλισμού, που έχουν κοινή περπατησιά στο δρόμο της στήριξης και της νέας συγκυβέρνησης, της καπιταλιστικής ανάπτυξης και της ΕΕ.

Αυτό αποδεικνύουν και τα παζάρια και οι μεταγραφές στελεχών από τη ΣΥΝΑΝ (πρώην ΠΑΣΚΕ) στο ΜΕΤΑ (ΣΥΡΙΖΑ), όπως οι Ντριβαλάς (πρώην πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ/ΠΑΣΚΕ) και Μαριδάκης (περιφερειακός σύμβουλος του Σγουρού/ΠΑΣΟΚ). Αυτό αποδεικνύουν και οι εκβιασμοί και οι παρεμβάσεις των μηχανισμών των Δημοτικών Αρχών ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ στη συγκρότηση των ψηφοδελτίων των ΣΥΝΑΝ, ΜΕΤΑ και ΔΑΚΕ, που έφτασαν στο σημείο να βάζουν τον ίδιο αντιπρόσωπο σε δύο ψηφοδέλτια ή να βάζουν αντιπρόσωπο εν αγνοία του υποψήφιου!»

Η Γραμματεία του ΠΑΜΕ στους ΟΤΑ αναφέρει ακόμα πως «τα ψηφοδέλτια της ΔΑΣ, τα σωματεία, που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ θα προχωρήσουν άμεσα σε συνολική εκτίμηση της μάχης που δώσανε, και πιο έμπειροι θα συνεχίσουν στο δρόμο της ταξικής πάλης».

Τα αποτελέσματα του Συνεδρίου

Υπενθυμίζουμε ότι η ΔΑΣ, στο προηγούμενο εκλογοαπολογιστικό Συνέδριο της ΠΟΕ - ΟΤΑ, το 2012, δεν «κατέβασε» ψηφοδέλτιο, διαμαρτυρόμενη για το όργιο νοθείας που είχε συντελεστεί, και τότε, σε βάρος των σωματείων που είχαν δώσει δικαίωμα ψήφου στους συμβασιούχους. Ετσι, το μέτρο σύγκρισης για τα εκλογικά αποτελέσματα της ΔΑΣ είναι το Συνέδριο του 2009.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η ΠΟΕ - ΟΤΑ στο 43ο Συνέδριο για την ανάδειξη νέου Γενικού Συμβουλίου ψήφισαν 542, έγκυρα 538 (από 666 ψηφίσαντες και 663 έγκυρα το 2009). Η ΔΑΣ πήρε 117 ψήφους και εξέλεξε 8 μέλη στο Γενικό Συμβούλιο (από 133 ψήφους και 7 μέλη). Η πρώην ΠΑΣΚΕ (σήμερα «Συνδικαλιστική Ανατροπή») πήρε 219 ψήφους και 14 μέλη στο Γενικό Συμβούλιο (από 330 ψήφους και 18 μέλη το 2009).

Η πρώην ΑΣΚ (σήμερα ΜΕΤΑ, παράταξη που στηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ) πήρε 106 ψήφους και 7 μέλη (από 56 ψήφους και ένα μέλος το 2009). Η ΔΑΚΕ πήρε 72 ψήφους και πέντε μέλη (από 107 και 6 μέλη το 2009). Οι «Αγωνιστικές Κινήσεις» (ΑΝΤΑΡΣΥΑ κ.ά.) πήραν 23 ψήφους και 1 μέλος (από 29 ψήφους και 1 μέλος). Για την ανάδειξη αντιπροσώπων για το επόμενο Συνέδριο της ΑΔΕΔΥ, η ΔΑΣ πήρε 114 ψήφους έβγαλε 22 αντιπροσώπους (από 25), η «Συνδικαλιστική Ανατροπή» 213 ψήφους και έβγαλε 40 (από 64), το ΜΕΤΑ 108 ψήφους και έβγαλε 20 (από 11), η ΔΑΚΕ 77 ψήφους και 14 (από 20), οι «Αγωνιστικές Κινήσεις» πήραν 25 ψήφους και έβγαλαν 5 (από 5).


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org