Τρίτη 5 Μάη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Η Υγεία στο επίκεντρο της δράσης των Λαϊκών Επιτροπών

Κορύφωση των κινητοποιήσεων στις 20 Μάη, μέρα απεργίας στα δημόσια Νοσοκομεία

Από παλιότερη κινητοποίηση Λαϊκών Επιτροπών στον Ασπρόπυργο για την Υγεία
Από παλιότερη κινητοποίηση Λαϊκών Επιτροπών στον Ασπρόπυργο για την Υγεία
Απεργιακή κινητοποίηση για την Τετάρτη 20 Μάη αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία και με κορύφωση αυτή τη μέρα, Λαϊκές Επιτροπές και συνταξιουχικές οργανώσεις προετοιμάζουν παρεμβάσεις και κινητοποιήσεις για τα οξυμένα προβλήματα στην Υγεία.

Για τις 20 Μάη, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας καλούν σε συγκέντρωση στις 12 μ. στο υπουργείο Υγείας. Την ίδια μέρα, οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις ΙΚΑ, ΕΛΤΑ, Δημοσίου, ΟΣΕ, ΟΑΕΕ, ΝΑΤ, ΟΤΑ και ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ οργανώνουν πανσυνταξιουχική συγκέντρωση, στις 10 π.μ., στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης.

Παράλληλα, σε πολλά νοσοκομεία συνεχίζονται οι επισχέσεις εργασίας για τις απλήρωτες εφημερίες. Οι γιατροί του «Ευαγγελισμού» αποφάσισαν συγκέντρωση στις 8 Μάη και πορεία στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Στο ίδιο μέτωπο της Υγείας, συνεχίζονται οι πρωτοβουλίες των Λαϊκών Επιτροπών και φορέων από τη Δυτική Αθήνα, το Μενίδι και τη Φυλή, που προγραμματίζουν κινητοποίηση στις 14 Μάη, στις 7 μ.μ., στο υπουργείο Υγείας. Για την προετοιμασία της σχεδιάζουν τις παρακάτω τοπικές κινητοποιήσεις και παραστάσεις διαμαρτυρίας:

Την Πέμπτη 7/5: Στις 10 π.μ. στο Κέντρο Υγείας Περιστερίου. Στις 10 π.μ. στην Πολυκλινική του Ολυμπιακού Χωριού. Στις 7 μ.μ. στο «Λοιμωδών» Αγ. Βαρβάρας. Την Παρασκευή 8/5: Στις 10.30 π.μ. στο ΙΚΑ Ανω Λιοσίων. Τη Δευτέρα 11/5: Στις 10 π.μ. στο ΙΚΑ Πετρούπολης. Την Τρίτη 12/5: Στις 10 π.μ. στο ΙΚΑ Μενιδίου.

Στο ακόλουθο πρόγραμμα κατέληξαν μετά από σύσκεψη και οι Λαϊκές Επιτροπές Πειραιά, Κερατσινίου - Δραπετσώνας, Κορυδαλλού, Νίκαιας - Ρέντη, Περάματος και Σαλαμίνας: Το διάστημα 11 - 15 Μάη θα προχωρήσουν σε κατά τόπους παρεμβάσεις με βάση τα προβλήματα σε κάθε περιοχή. Στις 18 Μάη θα γίνει κοινή παρέμβαση, στις 12.30 μ.μ., στην Υγειονομική Περιφέρεια Πειραιά (Θηβών και Φαλήρου). Στις 28 Μάη αποφασίστηκε παν-κινητοποίηση με συλλαλητήριο για την Υγεία, στις 7 μ.μ., στο Περιβολάκι της Νίκαιας.

Επίσης, με τη συμμετοχή σωματείων και μαζικών φορέων του νομού έγινε σύσκεψη στο Εργατικό Κέντρο Καρδίτσας για τα προβλήματα στις δομές Υγείας της περιοχής, με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γυναικών Καρδίτσας.

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε: Να κληθούν περισσότεροι φορείς και σωματεία για να συμμετάσχουν σε δράσεις για την Υγεία. Να δοθεί συνέντευξη Τύπου για τα προβλήματα την Τετάρτη 6/5. Να σταλεί υπόμνημα στον υπουργό Υγείας και τις κοινοβουλευτικές ομάδες των κομμάτων (εκτός της Χρυσής Αυγής). Να πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο στις 27 Μάη.

Αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας, ήταν το αίτημα της κινητοποίησης που έγινε την περασμένη βδομάδα και στο Διδυμότειχο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ