Τρίτη 5 Μάη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΣΕΒΕ
Δε σώζουν τους ΕΒΕ οι 100 δόσεις για τα χρέη

«Οποιαδήποτε ρύθμιση για τα χρέη μας μπορεί προσωρινά να μοιάζει σαν ελάφρυνση, αλλά δεν μπορεί να παρέχει ουσιαστική ανακούφιση, ακριβώς επειδή συνδέει τα υπάρχοντα χρέη με τις τρέχουσες εισφορές, τις οποίες θα συνεχίσουμε να μην μπορούμε να πληρώσουμε, όσο ακολουθείται η ίδια πολιτική που μας καταστρέφει». Αυτά σημειώνει, ανάμεσα σε άλλα, η Γραμματεία Αττικής της ΠΑΣΕΒΕ, σε ανακοίνωση για τη ρύθμιση των 100 δόσεων που νομοθέτησε και επεκτείνει η κυβέρνηση για τα χρέη των αυτοαπασχολούμενων.

«Ακόμα και ένα ευρώ να ήταν η δόση, ακόμα και 200 ή 300 να τις έκαναν, είμαστε υπερχρεωμένοι και δυσκολευόμαστε να ανταποκριθούμε, αφού ταυτόχρονα με τις δόσεις έχουμε να καταβάλλουμε και τις τρέχουσες εισφορές», σημειώνει η ΠΑΣΕΒΕ και προσθέτει: «Το μόνο που ενδιαφέρει την κυβέρνηση είναι το πώς θα μαζέψει ζεστό χρήμα από τους μικρούς ΕΒΕ, από τους αυτοαπασχολούμενους, για να το δώσει απλόχερα στους δανειστές, στους "θεσμούς" και στους τραπεζίτες».

Η ΠΑΣΕΒΕ καλεί σε πάλη για: Κοινωνική Ασφάλιση δημόσια, καθολική, κρατικά επιχορηγούμενη κατά τα 2/3. Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 30%, χωρίς απώλεια ασφαλιστικών δικαιωμάτων. Μείωση της εισφοράς για τον κλάδο Υγείας κατά 50% με προοπτική την κατάργησή της. Ανανέωση όλων των βιβλιαρίων ασθενείας ανεξαρτήτως χρεών. Θεσμοθέτηση τέλους επί των κερδών των επιχειρήσεων υπέρ του ΟΑΕΕ, κλιμακούμενο προοδευτικά, για κέρδη άνω των 20.000 ευρώ.

Επίσης, κατάργηση του ΚΕΑΟ για χρέη στον ΟΑΕΕ. Κατάργηση της ασφαλιστικής ενημερότητας για τον ΟΑΕΕ. Πάγωμα των χρεών προς τον ΟΑΕΕ και το Δημόσιο. Κεφαλαιοποίηση των χρεών, χωρίς προσαυξήσεις και πρόσθετα τέλη. Μακρόχρονη ρύθμιση, με δόσεις που να μην ξεπερνούν συνολικά το 10% του διαθέσιμου εισοδήματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ