Τρίτη 5 Μάη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΘΡΙΑΣΙΟΥ
Συγκέντρωση με αφορμή τις απολύσεις στη «Χαλυβουργική»

Σήμερα, στις 7 μ.μ., στην πλατεία Ηρώων. Πρόγραμμα δράσης αποφάσισαν και οι εργαζόμενοι της επιχείρησης

Από παλιότερη κινητοποίηση στην πύλη της «Χαλυβουργικής»
Από παλιότερη κινητοποίηση στην πύλη της «Χαλυβουργικής»
Σε συγκέντρωση, σήμερα Τρίτη, στις 7 μ.μ., στην πλατεία Ηρώων και συλλαλητήριο στην πόλη της Ελευσίνας καλούν μια σειρά σωματεία της περιοχής, με αφορμή τις 100 απολύσεις τις οποίες ανακοίνωσε η εργοδοσία της «Χαλυβουργικής» την περασμένη βδομάδα.

Η πρωτοβουλία της κινητοποίησης, ανήκει στο Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας (παράρτημα Θριασίου), στο κλαδικό Συνδικάτο Ενέργειας, στο Σωματείο Εργαζομένων στους Δήμους Ελευσίνας - Μάνδρας - Ασπροπύργου, στο Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Δυτικής Αττικής, στο Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ελευσίνας και στο Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ασπροπύργου, με ψήφισμα που υιοθέτησαν στην απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς.

Τα σωματεία καταγγέλλουν ότι στην περιοχή του Θριασίου «η μαύρη και απλήρωτη εργασία διευρύνεται, οι μειώσεις μισθών, η εκ περιτροπής εργασία, οι διαθεσιμότητες, η εργολαβοποίηση και οι ενοικιαζόμενοι εργαζόμενοι γίνονται καθεστώς. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι τα Ναυπηγεία Ελευσίνας, τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, τα Ελληνικά Πετρέλαια και μια σειρά άλλοι χώροι. Αποκορύφωμα όλων αυτών είναι και οι 100 απολύσεις που ανακοινώθηκαν στους εργαζόμενους της "Χαλυβουργικής"».

Στο μεταξύ, σε Γενική Συνέλευση που έγινε χτες, οι εργαζόμενοι της «Χαλυβουργικής» κατέληξαν σε πρόγραμμα κινητοποιήσεων για τις επόμενες μέρες. Σήμερα, προχωρούν σε στάση εργασίας (1 μ.μ. - 4 μ.μ.). Την Τετάρτη σε 24ωρη απεργία. Την Πέμπτη σε στάσεις εργασίας (11 π.μ. - 1 μ.μ. και 3 μ.μ. - 5 μ.μ.). Την Παρασκευή σε 24ωρη απεργία, νέα Γενική Συνέλευση και συμβολικό αποκλεισμό της Εθνικής.

Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί ότι, παρά την πρόταση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ, η πλειοψηφία του σωματείου απέφυγε να αποφασίσει συμμετοχή στο σημερινό συλλαλητήριο, πράγμα που θα βοηθούσε να γίνει το πρόβλημα γνωστό, να δυναμώσουν οι κινητοποιήσεις και η αλληλεγγύη.

Το παράρτημα Θριασίου του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας επισημαίνει πως θα στηρίξει με τις δυνάμεις του το πρόγραμμα των κινητοποιήσεων. Τις επόμενες μέρες σχεδιάζει να συγκαλέσει πλατιά σύσκεψη, για το σύνολο των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο κλάδος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ