Τρίτη 5 Μάη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ - ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΙ
Διαδήλωσαν για νομοθέτηση της Κυριακής αργίας

Πανελλαδική απεργία στον κλάδο του Εμπορίου και εξορμήσεις από τα ταξικά σωματεία

Από τις εξορμήσεις στη Θεσσαλονίκη
Από τις εξορμήσεις στη Θεσσαλονίκη
Μια ακόμα Κυριακή με τα εμπορικά καταστήματα ανοιχτά ήταν η Κυριακή 3 Μάη, με τους εμποροϋπαλλήλους να προχωρούν σε απεργία και τα ταξικά σωματεία να οργανώνουν εξορμήσεις σε μια σειρά πόλεις.

Παρά την προσπάθεια μερίδας των μεγαλεμπόρων να καλλιεργήσουν προσδοκίες για τόνωση της αγοράς, η εικόνα, όπως και τις προηγούμενες Κυριακές, ήταν η ίδια: Κόσμος στους δρόμους, αλλά ελάχιστη κατανάλωση και αυτή σε κεντρικά κυρίως καταστήματα και πολυκαταστήματα.

Θυμίζουμε ότι ο νόμος 4177/2013, που ψηφίστηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση και διατηρείται από τη σημερινή, προβλέπει τη λειτουργία των καταστημάτων επτά Κυριακές το χρόνο. Μεταξύ αυτών και την πρώτη Κυριακή της ενδιάμεσης εκπτωτικής περιόδου, όπως ήταν αυτή που μας πέρασε. Τα σωματεία διεκδικούν τη νομοθετική κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας για όλα τα καταστήματα και για όλες τις Κυριακές του έτους.

Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας πραγματοποίησε το πρωί της Κυριακής εξορμήσεις σε μεγάλα εμπορικά καταστήματα, σούπερ μάρκετ και κεντρικούς εμπορικούς δρόμους. Στις εξορμήσεις συμμετείχαν και δυνάμεις των ΕΒΕ που συσπειρώνονται στην ΠΑΣΕΒΕ.

«Κυριακή υποχρεωτική αργία για όλες τις Κυριακές του χρόνου, για όλα τα καταστήματα», σημειώνει στην ανακοίνωσή του ο Σύλλογος για το ζήτημα της αργίας της Κυριακής και καλεί τους εμποροϋπαλλήλους να ενισχύσουν την πρωτοβουλία του για συγκέντρωση υπογραφών με αίτημα τη νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής αργίας.

Εξορμήσεις σε πολυκαταστήματα (COSMOS, NOTOS, PUBLIC, M&S, H&M, ΑΤTΙΚΑ, ΖΑRΑ) στο κέντρο της πόλης οργάνωσε η Ενωση Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης, καλώντας επίσης του εμποροϋπάλληλους να συμμετάσχουν μαζικά στη Γενική Συνέλευση που θα γίνει την Κυριακή, 17 Μάη, στις 6.30 μ.μ., στο ΕΚΘ.

Στον Πειραιά, το Σωματείο προχώρησε σε παρεμβάσεις - εξορμήσεις στα «ΑΒ Βασιλόπουλος» στην Καστέλα, στα «Carrefour» στο Πασαλιμάνι και στα «Notos Galleries» στο κέντρο του Πειραιά. Στο Αγρίνιο, ανάλογες εξορμήσεις σε μια σειρά μεγάλες επιχειρήσεις του κλάδου (Carrefour, SEPHORA, PUBLIC, KΩΤΣΟΒΟΛΟ, JUMBO, BEΡΟΠΟΥΛΟ κ.ά.) έγιναν από το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων «Η Ενωση».

Εξόρμηση σε εμπορικούς δρόμους των Ιωαννίνων πραγματοποίησε το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων. Στην Πάτρα, σε πανεξόρμηση κάλεσε το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων στις Εμπορικές Επιχειρήσεις νομού Αχαΐας, ενώ αντίστοιχες πρωτοβουλίες πήρε και το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και ιδιωτικών Υπαλλήλων Φθιώτιδας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ