Πέμπτη 20 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΡΗΝΗΣ ΠΑΤΡΑΣ
Εκδήλωση για τις βάσεις και τα πυρηνικά

Σήμερα στις 6.30 μ.μ. με ομιλητή τον αντιπρόεδρο της ΕΕΔΥΕ, καθηγητή Ν. Φωτιάδη

Ο πολύμορφος και ενωτικός αγώνας του φιλειρηνικού κινήματος συνεχίζεται και θα συνεχίζεται όσο υπάρχουν βάσεις και πυρηνικά στη χώρα μας, όσο θα χρησιμοποιούν το ελληνικό έδαφος ως πολεμικό ορμητήριο σε βάρος του λαού μας και των λαών της περιοχής. Αυτό ήταν το μήνυμα που έστειλαν χτες σε συνέντευξη Τύπου τα μέλη της Επιτροπής Ειρήνης Πάτρας, προαναγγέλλοντας την εκδήλωση - συζήτηση που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 6.30 μ.μ. στο Μέγαρο Λόγου και Τέχνης της Πάτρας με θέμα « Ο Νέος Αιώνας, εποχή του Αντιιμπεριαλισμού Φιλειρηνικού Κινήματος. Μπορούμε να διώξουμε τις βάσεις και τα πυρηνικά», όπου θα μιλήσει ο αντιπρόεδρος της ΕΕΔΥΕ, καθηγητής Νίκος Φωτιάδης, ενώ θα ακολουθήσουν και τοποθετήσεις φορέων. Η εκδήλωση γίνεται στα πλαίσια του τρίτου κύκλου των κινητοποιήσεων του φιλειρηνικού κινήματος για την απομάκρυνση των βάσεων και των πυρηνικών από τη χώρα μας.

Τα μέλη της Επιτροπής Ειρήνης εξέφρασαν την εκτίμηση πως οι προηγούμενες μεγάλες αντιιμπεριαλιστικές αντιβασικές εκδηλώσεις του φιλειρηνικού κινήματος έχουν φέρει σοβαρά αποτελέσματα, καθώς το αίτημα για την απομάκρυνση των βάσεων και των πυρηνικών ευαισθητοποιεί και αγκαλιάζει πλατιά λαϊκά στρώματα και εκφράζεται από πολλά ψηφίσματα συμπαράστασης φορέων της ΤΑ και μαζικών φορέων, συνδικαλιστικών, επαγγελματικών και πολιτιστικών οργανώσεων. Μια άλλη απόδειξη της μεγάλης απήχησης του αντιβασικού αιτήματος είναι ο εξαναγκασμός της ελληνικής κυβέρνησης να παραδεχτεί την ύπαρξη των πυρηνικών όπλων στη βάση του Αράξου, που μέχρι τώρα αρνιόταν. Ετσι, το φιλειρηνικό κίνημα της περιοχής θα συνεχίσει και θα κλιμακώσει τη δράση του καλώντας όλους τους μαζικούς φορείς καθώς και κάθε άνθρωπο καλής θέλησης να συστρατευτούν μαζί του.

Στον Πύργο

Η Πανηλειακή Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΠΕΔΥΕ) διοργανώνει συζήτηση σήμερα Πέμπτη στις 6 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Πύργου με θέμα «Τα πυρηνικά του Αράξου και αγώνας για την απομάκρυνσή τους».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ