Πέμπτη 20 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ
Προσπάθεια ωραιοποίησης

Μόνο θετικές οι επιπτώσεις στην οικονομία, υποστήριξε χτες στη Βουλή ο πρωθυπουργός

Ως «ευλογία» για την ελληνική οικονομία, επιχείρησε χτες στη Βουλή να παρουσιάσει ο πρωθυπουργός την πρόσφατη αναπροσαρμογή της ισοτιμίας της δραχμής έναντι του ΕΥΡΩ, υποστηρίζοντας ότι σηματοδοτεί αύξηση στην αγοραστική δύναμη του μέσου Ελληνα, «ξεχνώντας» τις επιπτώσεις που θα υπάρξουν.

Συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός, απαντώντας σε Ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Ρ. Σπυρόπουλου, υποστήριξε πως «η μετατροπή σημαίνει ότι θα υπάρξει όφελος, αξία μεγαλύτερη κατά 1,3 τρισεκατομμύρια δραχμές περίπου», καθώς και ότι «η αγοραστική δύναμη του μέσου Ελληνα πολίτη στα εισαγόμενα αγαθά και υπηρεσίες θα είναι όχι μόνο για αυτό το χρόνο, αλλά και για κάθε χρόνο, γύρω στο 3,5% υψηλότερη». Αναφορικά με τον πληθωρισμό, υποστήριξε πως «θα προκύψουν ιδιαίτερα θετικές επιπτώσεις για τον πληθωρισμό, αφού η ανατίμηση θα εξοικονομήσει πληθωρισμό μεταξύ 0,5 και 0,8 της ποσοστιαίας μονάδας».

Στην ίδια λογική του «παραδείσου» - παρά το τι συμβαίνει στην πραγματικότητα - κινήθηκε η απάντηση που έδωσε χτες ο πρωθυπουργός στην Ερώτηση του προέδρου του ΔΗΚΚΙ Δ. Τσοβόλα, αναφορικά με τους σεισμοπαθείς. Αφού απαρίθμησε τα μέτρα τα οποία πήρε η κυβέρνηση, υποστήριξε πως «υφίσταται και λειτουργεί στην Ελλάδα ένα σύγχρονο και οργανωμένο κράτος».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ