Πέμπτη 20 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Στην αρχή παρουσιάσθηκαν δυο αλλεπά

Στην αρχή παρουσιάσθηκαν δυο αλλεπάλληλα πρωτοσέλιδα δημοσιεύματα στην εφημερίδα «Το Βήμα». Κι εκεί, που αναρωτιόμασταν, τι τους ήρθε ξαφνικά των επιτελών της εφημερίδας, να κάνουν τόσο ντόρο, για κάποιες, παλιές, ανεπαρκείς και ξεπερασμένες -έτσι κι αλλιώς- μελέτες, σχετικά με τη ρύπανση των υπόγειων υδάτων και ορισμένων τροφών απο την κατάχρηση φυτοφαρμάκων και λιπασμάτων, ήρθαν οι προχθεσινές ανακοινώσεις του υπουργού Γεωργίας, για να μας λύσουν τις απορίες.

Με πρόσχημα, λοιπόν, την προστασία του περιβάλλοντος απο τη νιτρορύπανση ο Γ. Ανωμερίτης «αποφάσισε και διέταξε» τη μείωση κατά 700.000 στρέμματα ή κατά 17% περίπου, της βαμβακοκαλλιέργειας και, μάλιστα, απο την τρέχουσα καλλιεργητική περίοδο. Μέτρο, το οποίο -όπως δείχνουν όλα τα σημερινά δεδομένα- θα εφαρμοσθεί με επιβολή ατομικού στρεμματικού πλαφόν στους βαμβακοπαραγωγούς και θα οδηγήσει σ' έναν δραστικό και βίαιο περιορισμό της βαμβακοκαλλιέργειας, με αντίστοιχες αρνητικές επιπτώσεις, στους δοκιμαζόμενους ήδη αγρότες - βαμβακοκαλλιεργητές.

Κι ας είστε σίγουροι, πως η προαναφερόμενη αντιαγροτική «διαταγή» του υπουργείου Γεωργίας, δεν θα είναι η τελευταία... Οι σχετικές κατευθύνσεις των κοινοτικών κανονισμών και των επιταγών της διαβόητης «Ατζέντας 2000» δεν αφήνουν την παραμικρή αμφιβολία γι' αυτό. Εκτός και το αγροτικό και, γενικότερα, το μαζικό λαϊκό κίνημα υψώσουν το ανάστημά τους και στείλουν τις πολιτικές αυτές στο καλάθι των αχρήστων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ