Τετάρτη 15 Σεπτέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Το αντιΝΑΤΟικό κίνημα "χτυπά" στην Πελοπόννησο
  • Μέρα αντιιμπεριαλιστικής αντιΝΑΤΟικής δράσης για όλες τις πόλεις της Πελοποννήσου η αυριανή, με κινητοποιήσεις, πορείες, συναυλίες
  • Στις 25 Σεπτέμβρη, σε μέρα πανελλαδικής δράσης ενάντια στις βάσεις, καλεί η ΕΕΔΥΕ
  • Στις 3 Οκτώβρη περικύκλωση της βάσης του Αραξου

Η "καρδιά" του φιλειρηνικού αντιιμπεριαλιστικού κινήματος "χτυπάει" δυνατή, αύριο, σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Πελοποννήσου με τις συγκεντρώσεις, συναυλίες, εκδηλώσεις που διοργανώνουν οι Επιτροπές Ειρήνης Πελοποννήσου και Νησιών ενάντια στην πολιτική της εξάρτησης και του ξεπουλήματος της εθνικής ανεξαρτησίας, που η σημερινή κυβέρνηση μεθοδεύει με τη νέα εν κρυπτώ παράταση της συμφωνίας για την παραμονή των αμερικανοΝΑΤΟικών βάσεων, που πρόκειται να υπογράψει.

Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη,με τις Επιτροπές της σε όλη τη χώρα, καλεί κάθε Ελληνα δημοκράτη πατριώτη να αντισταθεί στη μετατροπή της χώρας σε ορμητήριο του ιμπεριαλισμού, με τις βάσεις και τα στρατηγεία του ΝΑΤΟ και καλεί στις 25 Σεπτέμβρη σε μέρα πανελλαδικής δράσης ενάντια στις βάσεις. Το "νήμα" του αγώνα ξετυλίγεται από αύριο στην Πελοπόννησο.

Πλούσιο αγωνιστικό πρόγραμμα

Στο στόχαστρο των αγωνιστών της ειρήνης θα βρεθεί η αμερικανοΝΑΤΟική βάση του Αραξου, που αποτελεί ιμπεριαλιστικό ορμητήριο και που εγκυμονεί μεγάλους κινδύνους για την περιοχή με τα πυρηνικά όπλα, που "φιλοξενεί".

Οι Επιτροπές Ειρήνης Πελοποννήσου και Νήσων (Πάτρας, Ηλείας, Μεσσηνίας, Λακωνίας, Αρκαδίας, Αργολίδος, Κορίνθου, Ζακύνθου, Κεφαλονιάς - Ιθάκης, Λουτρακίου και Αιγίου) και η "Νεανική Δράση για την Ειρήνη",καλούν το λαό του Μοριά και των νησιών να μη δεχτεί μια Ελλάδα υπόδουλη στους ΑμερικανοΝΑΤΟικούς φονιάδες.

Ολο αυτό το διάστημα έχουν παρθεί συγκεκριμένες πρωτοβουλίες. Οπως:

  • Πρόσκληση σε όλους τους μαζικούς φορείς σε δράση, κινητοποίηση και συντονισμό, δημιουργία επιτροπών αγώνα στους δήμους και τους νομούς.
  • Εκκληση στους διανοούμενους, στους καλλιτέχνες της περιοχής να στηρίξουν την πάλη του λαού.
  • Πρόσκληση σε δασκάλους, καθηγητές, μαθητές να μην ανεχτούν τη δαμόκλεια σπάθη των πυρηνικών της Βάσης του Αραξου.
  • Καμπάνια συλλογής υπογραφών και ενημέρωσης στους χώρους δουλιάς και τα χωριά, για να μην υπογράψει η κυβέρνηση τη νέα συμφωνία.

Επίσης διοργάνωση κινητοποιήσεων στις 25 Σεπτέμβρη,μέρα που έχει καθοριστεί από την ΕΕΔΥΕ, ως μέρα δράσης ενάντια στις βάσεις.Στην Πάτρα η συγκέντρωση θα γίνει στις 25 Σεπτέμβρη και στην Καλαμάτα στις26 Σεπτέμβρη.

  • ΠΕΡΙΚΥΚΛΩΣΗ ΤΗΣ ΒΑΣΗΣ ΤΟΥ ΑΡΑΞΟΥ, ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 3 ΟΚΤΩΒΡΗ, ΣΤΙΣ 11.30 ΤΟ ΠΡΩΙ.
Το πρόγραμμα ανά πόλη

Συγκεκριμένα, αύριο Πέμπτη,μέρα ΠΑΜΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΑΚΗΣ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΝΑΤΟΪΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ,διοργανώνονται οι εξής συγκεντρώσεις, πορείες, συναυλίες:

  • Από την Επιτροπή Ειρήνης Λουτρακίου - Περαχώρας,στις 7.00 μμ διοργανώνεται αντιπολεμική εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο και θα ακολουθήσει συζήτηση και καλλιτεχνικό πρόγραμμα.
  • Από την Επιτροπή Ειρήνης Πάτρας στις 7.30 μ.μ. στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης, με ομιλητή τον Νίκο Φωτιάδη,αντιπρόεδρο της ΕΕΔΥΕ.
  • Από την Επιτροπή Ειρήνης Κορίνθου στις 6.30 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Κορίνθου.
  • Από την Πανηλειακή Επιτροπή Ειρήνης, συγκέντρωση στις 7.30 μ.μ. στα γραφεία της, που βρίσκονται στο Εργατικό Κέντρο Πύργου. Στη συνέχεια Θα πραγματοποιηθεί πορεία προς την κεντρική πλατεία, όπου θα γίνει ομιλία από τον Παναγιώτη Μακρή,αντιπρόεδρο της ΕΕΔΥΕ και επίτιμο δήμαρχο Καισαριανής και θα ακολουθήσει συναυλία.
  • Η Επιτροπή Ειρήνης Ζακύνθου στις 7.30 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου.
  • Στην Καλαμάτα συλλαλητήριο - συναυλία στις 7.30 μ.μ. στην κεντρική πλατεία Καλαμάτας,με προσυγκέντρωση και πορεία από την πλατεία της 23ης Μαρτίου στις 7.00 μ.μ.,όπου θα μιλήσει ο Δημήτρης Καλτσώνης,μέλος της γραμματείας της ΕΕΔΥΕ.
  • Στο Αργος συγκέντρωση στην πλατεία Αγ. Πέτρου στις 8.30 μ. μ.,με ομιλητή τον Γρηγόρη Πετρόπουλο,οργανωτικό γραμματέα της ΕΕΔΥΕ.
  • Στην Τρίπολη συγκέντρωση στην πλατεία Αγ. Βασιλείου στις 8.30 μ. μ.,με ομιλητή τον Στρατή Κουνιά,αντιπρόεδρο της ΕΕΔΥΕ.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Το πλούσιο πρόγραμμα του αντιιμπεριαλιστικού διημέρου(2022-05-21 00:00:00.0)
Συγκέντρωση της ΕΕΔΥΕ αύριο Παρασκευή(2021-08-05 00:00:00.0)
Ολη η Ελλάδα στο πόδι(2003-04-10 00:00:00.0)
ΑντιΝΑΤΟική δράση σ' όλη την Ελλάδα(2001-03-21 00:00:00.0)
Αλλες εκδηλώσεις για το Δεκαήμερο Ειρήνης(2000-05-09 00:00:00.0)
Ολοι στην πάλη ενάντια στις βάσεις(1999-09-14 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ