Τετάρτη 10 Δεκέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Επανεκλέχτηκε η Μέρκελ και προκαλεί

ΚΟΛΟΝΙΑ.--

Στη θέση της προέδρου της Ενωσης Χριστιανοδημοκρατών (CDU) επανεκλέχτηκε με 97% η καγκελάριος της Γερμανίας Αγκελα Μέρκελ στο συνέδριο που πραγματοποιήθηκε χτες στην Κολονία. Η Μέρκελ και πάλι επέμεινε στην αυστηρή τήρηση των κανόνων δημοσιονομικής πειθαρχίας σε όλα τα ευρωπαϊκά κράτη, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Εάν τελικά δεν τηρήσουμε αυτό το οποίο είχαμε αποφασίσει κατά τη διάρκεια της (οικονομικής) κρίσης, τότε θα σπείρουμε αμφιβολίες και αυτό θα είναι κακό για την Ευρώπη. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο εμείς (οι Γερμανοί) επαγρυπνούμε για την τήρηση των κανόνων». Προβάλλοντας και την ανησυχία του γερμανικού κεφαλαίου που βγήκε κερδισμένο από την κρίση, αλλά που τα σημάδια στασιμότητας έχουν αρχίσει να φαίνονται, σημείωσε: «Το γεγονός ότι μιλάμε ασταμάτητα για το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης και το ότι λέμε πως πρέπει να εφαρμοστεί δεν οφείλεται στην γερμανική αυστηρή ηθική, είναι ζήτημα εμπιστοσύνης», συνέχισε η καγκελάριος, προειδοποιώντας πως ναι μεν «η ευρωπαϊκή κρίση χρέους βρίσκεται υπό έλεγχο, αλλά δεν έχει ακόμη ξεπεραστεί διά παντός».

Η Μέρκελ επίσης επέκρινε το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα, εταίρο στην τρικομματική κυβέρνηση, για κατάπτωση, λόγω της συνεργασίας του, ως μικρός εταίρος, στο κρατίδιο της Θουριγγίας με το κόμμα Λίνκε, που χαρακτήρισε «κληρονόμο του κυβερνώντος Κομμουνιστικού Κόμματος στην Ανατολική Γερμανία» και τους Πράσινους. Εκδηλώνοντας τον αντικομμουνισμό της και το μίσος της για τη Λαοκρατική Γερμανία, μίλησε για «προδοσία των θυμάτων της κομμουνιστικής δικτατορίας», ενώ γνωρίζει ότι και η Λίνκε συκοφαντεί το σοσιαλισμό. Στην πραγματικότητα αυτό που την ανησυχεί είναι ότι στο παιχνίδι μπαίνει ένας νέος διαχειριστής του συστήματος - όπως είναι το Λίνκε («Αριστερά» στη συμπροεδρία του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς με το ΣΥΡΙΖΑ) - που μπορεί να αμφισβητήσει την κυριαρχία του κόμματός της και να κερδίσει την εμπιστοσύνη της αστικής τάξης.

Ταυτόχρονα η Γερμανίδα καγκελάριος, αναφερόμενη στην κατάσταση στην Ουκρανία, κατηγόρησε τη Ρωσία «για παραβίαση του διεθνούς δικαίου με τις πράξεις της», υπερασπίστηκε την επιβολή κυρώσεων, αλλά ταυτόχρονα είπε ότι «θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι της για να βρεθεί μια διπλωματική λύση στη σύγκρουση στην περιοχή», γιατί - επισήμανε - «το ζήτημα δεν μπορεί να λυθεί με στρατιωτικά μέσα».

Η Μέρκελ πάντως πήρε αποστάσεις από τη χοντροκομμένη πρόταση των συμμάχων της Βαυαρών Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) περί υποχρέωσης των μεταναστών να μιλούν γερμανικά στο σπίτι τους, αν θέλουν να παραμείνουν στη χώρα. Η Μέρκελ τάσσεται με άλλη τακτική αντιμετώπισης των μεταναστών, ώστε ενσωματώνοντάς τους και εντείνοντας την εκμετάλλευσή τους να συμβάλλουν καλύτερα στην καπιταλιστική ανάπτυξη.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Προετοιμάζεται η μετά Μέρκελ εποχή(2021-01-19 00:00:00.0)
Εντείνονται οι ενδοαστικές τριβές(2016-09-21 00:00:00.0)
Νέα επίσκεψη Μέρκελ στην Κίνα(2016-06-14 00:00:00.0)
Περιοδεία Μέρκελ με το μάτι σε Ενέργεια, μεταφορές, υποδομές...(2015-07-09 00:00:00.0)
Προετοιμασία για μεγάλο συνασπισμό διαχείρισης(2013-09-20 00:00:00.0)
Ακονίζουν τα μαχαίρια ενόψει της Συνόδου Κορυφής(2012-10-17 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ