Τετάρτη 10 Δεκέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΡΜΕΝΙΑ - ΑΖΕΡΜΠΑΪΤΖΑΝ
Νεκρός στρατιώτης στο Ναγκόρνο Καραμπάχ

ΕΡΕΒΑΝ.--

Εκπρόσωποι της κυβέρνησης Αρμενίων αυτονομιστών στην περιοχή του Ναγκόρνο Καραμπάχ στο νότιο Καύκασο, που ανήκει επισήμως στο Αζερμπαϊτζάν, ανακοίνωσαν χτες πως ένας από τους στρατιώτες της σκοτώθηκε σε συγκρούσεις με Αζέρους στρατιώτες.

Ο Νταβίντ Μπαμπαγιάν, δήλωσε πως η σύγκρουση σημειώθηκε όταν δυνάμεις του στρατού του Αζερμπαϊτζάν εξαπέλυσαν επίθεση κατά θέσεων Αρμενίων.

Το Ναγκόρνο Καραμπάχ βρίσκεται περίπου 270 χλμ. δυτικά της αζέρικης πρωτεύουσας Μπακού, πολύ κοντά στα σύνορα με την Αρμενία, αποτελώντας ουσιαστικά θύλακα μέσα στο Αζερμπαϊτζάν.

Το 1994 είχε επιτευχθεί εκεχειρία που τερμάτισε εξαετή πόλεμο, ενώ οι προσπάθειες διαπραγμάτευσης διαρκούς συμφωνίας ειρήνης δεν έχουν ακόμη ευδοκιμήσει, με αποτέλεσμα αμφότερες οι πλευρές να εμπλέκονται, ενίοτε, σε διάφορα θερμά επεισόδια.

Από την κατάπαυση πυρός, το μεγαλύτερο μέρος του Ναγκόρνο Καραμπάχ και διάφορες περιοχές του Αζερμπαϊτζάν γύρω του (συνολικά περίπου το 14% του εδάφους του Αζερμπαϊτζάν) παραμένουν υπό τον έλεγχο των Αρμενίων αυτονομιστών του Ναγκόρνο Καραμπάχ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ