Τετάρτη 10 Δεκέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΦΙΛΙΠΠΙΝΕΣ
Τεράστιες καταστροφές και 27 νεκροί

ΜΑΝΙΛΑ.--

Τους 27 έφτασαν τελικά οι άνθρωποι που σκοτώθηκαν μετά από το πέρασμα του τυφώνα «Χαγκουπίτ» από τις Φιλιππίνες. Ωστόσο, χτες, τα πρακτορεία μετέδιδαν ότι, υποβαθμισμένος σε τροπική καταιγίδα, ο «Χαγκουπίτ» εγκατέλειπε την πρωτεύουσα χωρίς να έχει προκαλέσει μεγάλες βλάβες. Η σύγκριση γινόταν κύρια με τον τυφώνα «Χαϊγιάν» που τον περσινό Νοέμβρη άφησε χιλιάδες νεκρούς.

Τα σχολεία έμειναν κλειστά, όπως και το χρηματιστήριο και πολλές άλλες υπηρεσίες. Οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν πήγαν για δουλειά, δεκάδες πτήσεις δεν έγιναν.

Οι Φιλιππίνες με τα 100 εκατομμύρια κατοίκων μαστίζονται συχνά από έντονα φαινόμενα κακοκαιρίας και συνήθως τα λαϊκά στρώματα, λόγω έλλειψης υποδομών και μέτρων προστασίας, είναι αυτά που υφίστανται τις βαριές συνέπειες. Και αυτήν τη φορά χιλιάδες ξεσπιτώθηκαν, αφού καταστράφηκαν πολλές κατοικίες. Πολλοί επιστήμονες ισχυρίζονται ότι η σφοδρότητα που χαρακτηρίζει τα καιρικά φαινόμενα οφείλεται στην αλλαγή του κλίματος και, στο έδαφος της «αντιμετώπισης των κλιματικών αλλαγών», διεξάγεται μια πολύ μεγάλη συζήτηση, με πολλά μονοπώλια να ζητούν δράση για να σταματήσουν οι αρνητικές επιδράσεις στην παραγωγική διαδικασία και άλλα να έχουν ήδη βάλει πλώρη για επενδύσεις σε τομείς όπως η «πράσινη ενέργεια», οι «ανανεώσιμες μορφές ενέργειας» κτλ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ