Τετάρτη 10 Δεκέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΜΝΗΣΤΙΑ
Διαπιστώνει ισραηλινά «εγκλήματα πολέμου»

ΤΕΛ ΑΒΙΒ - ΡΑΜΑΛΑ.--

Ακόμη και η Διεθνής Αμνηστία, που κατά καιρούς έχει παίξει περίεργο και σκοτεινό ρόλο σε διεθνείς ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, διαπίστωσε χτες ότι οι βρώμικες επιθέσεις που εξαπέλυσε το περασμένο καλοκαίρι η ισραηλινή πολεμική μηχανή στη Λωρίδα της Γάζας συνιστούν «εγκλήματα πολέμου».

Το συμπέρασμα αναφέρεται σε έκθεση που έδωσε χτες ο Φίλιπ Λούθερ, διευθυντής του τμήματος Μέσης Ανατολής της διεθνούς Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης στο Λονδίνο, σημειώνοντας ότι αρκετές από τις επιδρομές «στοχοποιούσαν γενικευμένα αμάχους», γεγονός που συνιστά «σοβαρή παραβίαση των διεθνών κανονισμών περί πολέμου».

Μεταξύ των κτιρίων που έπεσαν στο στόχαστρο της ισραηλινής πολεμικής μηχανής, η Διεθνής Αμνηστία ξεχωρίζει τον ισοπεδωτικό βομβαρδισμό εμπορικού κέντρου στη νότια πόλη Ράφα της Λωρίδας της Γάζας, συγκροτήματα πολυκατοικιών και κτιρίων που χρησιμοποιούσε αποστολή του ΟΗΕ.

Οι ισραηλινές αρχές απέρριψαν τις αιτιάσεις χαρακτηρίζοντας την έκθεση «αβάσιμη».

Ωρες πριν, (αργά το βράδυ της Δευτέρας) όχλος ακροδεξιών Εβραίων εποίκων μαχαίρωσε, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, στον ώμο και στο μηρό ένα 12χρονο Παλαιστίνιο στην παλιά πόλη της Χεβρώνας. Το αγόρι μεταφέρθηκε για νοσηλεία στο κρατικό νοσοκομείο της Χεβρώνας όπου βρίσκεται σε σταθερή κατάσταση.

Τέλος, χτες ο Ισραηλινός απερχόμενος (λόγω των πρόωρων εκλογών του Μάρτη) πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου επισκέφθηκε την πόλη Μπε' ερ όρα (20 χλμ. βορείως του Εϊλάτ) όπου πριν πέντε μέρες σημειώθηκε έκρηξη και διαρροή πέντε εκατομμυρίων λίτρων αργού πετρελαίου ρυπαίνοντας την περιοχή Αράβα. Ο Νετανιάχου ισχυρίστηκε ότι λαμβάνονται όλα τα δέοντα μέτρα για την «προστασία του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ